Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Πειρατές απελευθέρωσαν ελληνικό πλοίο

http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=246371&w=400&h=300&q=80

Πλοίο ελληνικής ιδιοκτησίας με 21 άτομα πλήρωμα, όλα από τις Φιλιππίνες, αφέθηκε σήμερα ελεύθερο από Σομαλούς πειρατές έναντι λύτρων...
σύμφωνα νε ανακοίνωση της κυβέρνησης των Φιλιππινών και της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ecoterra International που παρακολουθεί τη δράση των πειρατών στα ανοικτά της Σομαλίας.

Το πλοίο VOC Daisy, το οποίο φέρει σημαία Παναμά (το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει πως είναι υπό σημαία Λιβερίας) και είχε καταληφθεί στις 21 Απριλίου στον κόλπο του Άντεν, είναι ελεύθερο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ecoterra. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών των Φιλιππινών, το πλοίο απελευθερώθηκε χθες Κυριακή και η υγεία των μελών του πληρώματός του είναι καλή.

«Το πλοίο κατευθύνεται τώρα προς το Σαλάλα στο Ομάν» ανακοίνωσε η Ecoterra. Το φιλιππινέζικο υπουργείο ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε συντονισμό με την εταιρεία που είχε ναυλώσει το Daisy και με τον ιδιοκτήτη του για να ρυθμιστεί ο επαναπατρισμός των ναυτικών.

Το φορτηγό πλοίο αφέθηκε ελεύθερο μετά την καταβολή λύτρων από ένα πλοίο που φαινόταν ότι ανήκει σε μια ελληνική εταιρεία ασφαλείας που επιχειρεί στη ζώνη με δύο πλοία, προσθέτει στην ανακοίνωσή της η Ecoterra. Το φιλιππινέζικο Υπουργείο Εξωτερικών, πάντως, δεν έκανε γνωστό αν καταβλήθηκαν λύτρα.
24ΩΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...