Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Έκτακτα Δελτία Καιρού -Νεότερη ενημέρωση (23:30)-


Κεραυνός στην Θεσσαλονίκη
Έκτακτα δελτία επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσαν η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών το Σαββάτο 16 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ.
Επιδείνωση θα παρουσιάσει το επόμενο τριήμερο ο καιρός στην χώρα με βροχές και καταιγίδες κατα τόπους ισχυρές. Ειδικότερα τα φαινόμενα θα είναι έντονα:
α) Την Κυριακή (17/10/2010) στην Δυτική Ελλάδα, κυρίως στο νότιο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο και αργότερα στην υπόλοιπη Πελοπόννησο και τα Κύθηρα.

β) Τη Δευτέρα (18/10/2010) σχεδόν σε όλη την Χώρα
.
γ) Την Τρίτη (19/10/2010) στα Δυτικά, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στη Βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη.

Την Τετάρτη αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αρχικά στην Δυτική Ελλάδα και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι πολίτες θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα.Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται από τους πολίτες στα σημεία διασταύρωσης του οδικού δικτύου με τα ρέματα απορροής (χειμάρους) στις περιοχές όπου προηγήθηκε έντονη βροχόπτωση.

Νεότερη ενημέρωση (19:50):
Το απόγευμα του Σαββάτου 16/10 έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών η οποία αναφέρει:
Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός μετά το μεσημέρι της Κυριακής 17/10 από τα δυτικά, όπου οι βροχές και οι καταιγίδες που ήδη θα εκδηλώνονται θα ενταθούν σημαντικά.

Από τις βραδινές ώρες και κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Παράλληλα, οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν φτάνοντας στο Ιόνιο και στα νοτιοδυτικά τμήματα του Αιγαίου τα 7 – 8 μπ. και πιθανόν τη νύχτα τοπικά και τα 9 μπ.

Τη Δευτέρα 18/10 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα έχουν μεγάλη ένταση, ενώ οι μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς, ενώ το νότιο ρεύμα στο Αιγαίο θα διατηρηθεί στα επίπεδα των 7 – 8 μπ., με τάσεις εξασθένησης το βράδυ.

Νεότερη ενημέρωση (20:15):
Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία αναμένονται μεγάλα ύψη βροχόπτωσης που ενδεχομένως το επόμενο 48ώρο (Κυριακή-Δευτέρα)  το συνολικό ύψος βροχής να ξεπεράσει τοπικά και τα 100 χιλιοστά.
H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας.

Νεότερη ενημέρωση (23:30): Σε ετοιμότητα οι αρχές στην Ηλεία
Βάσει των ανωτέρω προβλέψεων η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας έχει ενημερώσει τις Κρατικές Υπηρεσίες καθώς & τους Ο.Τ.Α. της Ηλείας να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια καταιγίδων & πλημμυρών.

Η Γ.Γ.Π.Π. εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το τριήμερο αυτό και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:
  • Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζή ή  με το αυτοκίνητό τους.
  • Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
HΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...