Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Καύσιμα με δελτίο στη Γαλλία

Σε κρίσιμη κατάσταση στον ανεφοδιασμό με καύσιμα βρίσκεται η Γαλλία από την
παρατεταμένη απεργία των υπαλλήλων στα διυλιστήρια της χώρας, σε σημείο που η κυβέρνηση ειδοποίησε τις αεροπορικές εταιρίες να ανεφοδιάζουν τα αεροσκάφη στο εξωτερικό


Η γαλλική κυβέρνηση επανάλαβε σήμερα ότι τα παρισινά αεροδρόμια δεν απειλούνται πλέον από έλλειψη καυσίμων εξαιτίας της απεργίας των διυλιστηρίων, που γίνεται στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για την συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, όμως συνέστησε στις αεροπορικές εταιρείες να γεμίζουν τα αεροπλάνα τους καύσιμα όταν κάνουν στάσεις στο εξωτερικό.
Το αεροδρόμιο Ρουασί "τροφοδοτείται άψογα" και δεν υπάρχει "πλέον καμία ανησυχία" για την τροφοδοσία με κηροζίνη του συγκεκριμένου αεροδρομίου, δήλωσε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ο υφυπουργός Μεταφορών Ντομινίκ Μπουσερό.
Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, απεργούν και τα 12 διυλιστήρια της χώρας, 10 από τα οποία έχουν σταματήσει να λειτουργούν πλήρως, προκαλώντας για δύο ημέρες προβλήματα στην τροφοδοσία με κηροζίνη των παρισινών αεροδρομίων.
Πάντως χθες Σάββατο η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι ο αγωγός καυσίμων που τροφοδοτεί με κηροζίνη τα αεροδρόμια Ρουασί και Ορλί του Παρισιού τέθηκε εκ νέου σε πλήρη λειτουργία.

Παράλληλα, ο Μπουσερό συνέστησε στις αεροπορικές εταιρείες να ζητούν από τα αεροπλάνα τους να "γεμίζουν τα ρεζερβουάρ τους" όταν κάνουν στάσεις σε αεροδρόμια του εξωτερικού.
Ο υφυπουργός παραδέχθηκε άλλωστε ότι τα αποθεματα είναι μικρότερα στα αεροδρόμια της Νίκαιας και της Νάντης, όμως "το πρόβλημα θα διευθετηθεί γρήγορα", ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν θα "υπάρξουν ακυρώσεις πτήσεων".
Εκατοντάδες βενζινάδικα έχουν επηρεαστεί ή έχουν κλείσει εξαιτίας της απεργίας των διυλιστηρίων και χθες Σάββατο πολλοί ανήσυχοι οδηγοί έσπευσαν να γεμίσουν τα αυτοκίνητά τους παρά τις εκκλήσεις της κυβέρνησης να "μην πανικοβληθούν".
Τα βενζινάδικα που δηλώνουν άδεια "κρατούν καύσιμα για τους τακτικούς πελάτες τους με τους οποίους έχουν συμβόλαια", κατηγόρησε ο Μπουσερό εκτιμώντας ότι 200 βενζινάδικα σε όλη τη Γαλλία έχουν πραγματικό πρόβλημα.

 
24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...