Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Ταβάνι έπεσε και...πλάκωσε μαθητές!!!

http://pf.pstatic.gr/CMAN/i/1719/I12/1346944-191877027.jpgΤο χάρο με τα μάτια τους είδαν πέντε μαθητές και ένας καθηγητής στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής στη Ν. Ιωνία.


Κατά τη διάρκεια της 4ης ώρας και ενώ διεξαγόταν το μάθημα έπεσε το ταβάνι και πλάκωσε στην κυριολεξία τους μαθητές. Μάλιστα ένας από αυτούς τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά στο πόδι και τη μέση και οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις.

Την ίδια ώρα η αρμόδια Αντιδήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Βαΐου που κλήθηκε και μετέβη στο σχολείο δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις για τις ευθύνες του Δήμου που είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση του σχολείου.

Ειδικότερα κατά τις 11 το πρωί χτύπησε καμπανάκι κινδύνου στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, το οποίο στεγάζεται στο ΣΕΚ Ν. Ιωνίας.
Το ταβάνι μιας αίθουσας έπεσε κυριολεκτικά στα κεφάλια των μαθητών την ώρα του μαθήματος. Το μεγάλο τμήμα του ταβανιού που αποκολλήθηκε τραυμάτισε ένα μαθητή στο πόδι και προκάλεσε τον πανικό σε όλο το σχολικό συγκρότημα.
Αμέσως η Διευθύντρια του σχολείου κ. Ματούλα Νάνου κινητοποίησε όλους τους καθηγητές και έδωσε εντολή να αποχωρήσουν όλοι οι μαθητές από το σχολείο. Επιπλέον κάλεσε το ΕΚΑΒ για τη μεταφορά του τραυματισμένου μαθητή στο Νοσοκομείου, ο οποίος υπεβλήθη σε ακτινογραφίες κι ευτυχώς ο τραυματισμός του δεν αποδείχτηκε σοβαρός.
«Είχαμε τύχη που δεν θρηνήσαμε θύματα. Στην ίδια τάξη φοιτά κι ένας μαθητής με σύνδρομο Ντουκέμ και βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι. Τι θα κάναμε αν έπεφτε το ταβάνι πάνω σ' αυτό το παιδί που δεν μπορεί να κινηθεί και να προστατευτεί;», επεσήμανε η Διευθύντρια του σχολείου.
Η ίδια τόνισε πως έχει ζητηθεί εδώ και δύο χρόνια η ανέγερση νέου κτηρίου για να στεγαστεί το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, όμως ούτε ο Δήμος Ν. Ιωνίας που έχει παραχωρήσει οικόπεδο, ούτε η Νομαρχία έπραξαν τα δέοντα για την υλοποίηση του αιτήματος.
Το εν λόγω περιστατικό έγινε η αφορμή να ξεσπάσει αναταραχή σε ολόκληρο το σχολικό συγκρότημα.
Οι μαθητές από τα συστεγαζόμενα σχολεία βρήκαν στο προαύλιο και αρνούνταν να μπουν για μάθημα, εάν δεν επισκέπτονταν το σχολικό συγκρότημα ειδικοί μηχανικοί για να δουν την καταλληλότητά του αλλά και τη στατική του επάρκεια.
Στο σημείο βρέθηκε και η αντιδήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Βαΐου, η οποία όμως δεν έδωσε στους καθηγητές επαρκείς απαντήσεις για τη λύση του προβλήματος, δεν ανέλαβε την ευθύνη για τις κακοτεχνίες του σχολείου, ενώ σημείωσε πως ο Δήμος δεν είναι αρμόδιος για να εγκρίνει ή όχι την καταλληλότητα του κτηρίου.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο κάθε Δήμος είναι αρμόδιος για τη συντήρηση κάθε σχολείου και επισκευάζει τις όποιες κακοτεχνίες.
Εκπρόσωποι των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας που μίλησαν με την αντιδήμαρχο τής τόνισαν πως δεν πρόκειται να μπουν στις αίθουσες για μάθημα μέχρι ο Δήμος να αναλάβει τις ευθύνες του και αποκαταστήσει κάθε ζημιά που υπάρχει στο κτήριο.
Το μεσημέρι επισκέφθηκε το σχολείο και η αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχίας προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση, ενώ σήμερα θα σταλούν τρία συνεργεία για να ελέγξουν όλους του χώρους.
Στο χώρο του σχολείου βρέθηκαν και εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και μίλησαν με καθηγητές και μαθητές. Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Σωκράτης Σαβελίδης έκανε λόγω για απαράδεκτο γεγονός που δεν θυμίζει σε τίποτα ευρωπαϊκό κράτος.
Σήμερα στις 9 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των γονέων του σχολείου, των καθηγητών και της ΕΛΜΕ προκειμένου να συζητήσουν το θέμα και να λάβουν αποφάσεις για τις περαιτέρω κινήσεις τους.
Στο μεταξύ σήμερα Παρασκευή τα 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, 2ο Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας και ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Ν. Ιωνίας θα παραμείνουν κλειστά μετά από απόφαση της Νομαρχίας λόγω επισκευών.
Παρ' όλα αυτά οι καθηγητές δήλωναν πως δεν θα μπουν ούτε οι ίδιοι στις αίθουσες, εάν δεν λυθεί το πρόβλημα.


24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...