Νέες περικοπές στους μισθούς του Δημοσίου

Με το... ψαλίδι ανά χείρας έρχεται το κλιμάκιο της τρόικας για νέο έλεγχο στις 15 Νοεμβρίου θέτοντας θέμα νέων περικοπών στις αποδοχές των εργαζομένων, ενώ η κυβέρνηση προετοιμάζει μειώσεις αποδοχών στο δημόσιο μέσω... του νέου μισθολογίου και της κατάργησης των κανονισμών προσωπικού στις ΔΕΚΟ.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Έθνος», το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει περικοπές των επιδομάτων και των έκτακτων αμοιβών σε κατηγορίες εργαζομένων που οι αποδοχές τους ξεπερνούν κατά πολύ το μέσον όρο τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.  Το «μαχαίρωμα» θα πέσει κυρίως σε ειδικά και κλαδικά επιδόματα, καθώς και επιλεκτικές παροχές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση σχεδιάζει νέες μειώσεις μέχρι και 10% στα επιδόματα και τις έκτακτες αμοιβές στον στενό δημόσιο τομέα και έως 30% στις ΔΕΚΟ. Μάλιστα, η ένταξη των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ στον προϋπολογισμό, επιταχύνει τις αλλαγές στο μισθολόγιο.

Πάντως, από τα στοιχεία που επεξεργάστηκαν τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, οι πλέον «μοσχοπληρωμένοι» στο δημόσιο βρίσκονται στα... υπουργεία! Το top 7 των υπαλλήλων με παχυλούς μισθούς είναι στα υπουργεία Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Υποδομών, Εξωτερικών, Εσωτερικών και Πολιτισμού.

Ενδεικτικά, υπάλληλος με πανεπιστημιακή εκπαίδευση και 17 χρόνια υπηρεσίας που δουλεύει στο υπουργείο Οικονομικών παίρνει 3.194 ευρώ, ενώ στο υπουργείο Δικαιοσύνης 2.108 ευρώ!


madata

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ