Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Πόσα τοστ θα φάνε;

Πόσα τοστ θα φάνε;
Διαβάστε σχετικά άρθρα
Τελικά κάθε νέο κρούσμα διάρρηξης στην Ηλεία, έρχεται να μας προκαλέσει ακόμα περισσότερη έκπληξη από το προηγούμενο. Το πιο πρόσφατο, αυτό σε καντίνα σχολείου στη Ζαχάρω.

Ενδεικτικά της ανέχειας που επικρατεί στην Ηλεία, είναι τα όλο και περισσότερα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων. 

Στη Ζαχάρω τα ξημερώματα της Τρίτης, άγνωστοι έσπασαν τα κάγκελα στο παράθυρο του κυλικείου στο Δημοτικό Σχολείο και μπήκαν ανενόχλητοι σε αυτό. Πρώτα εξασφάλισαν "μετρητό" πέρνωντας τα ψιλά από το ταμείο, δηλαδή 50 ευρώ. 

Μετά άνοιξε η όρεξη. Πήραν τριακόσιες φέτες τυρί και γαλοπούλα που χρησιμοποιούνται για τα τοστ. Στη συνέχεια πήραν και αρκετά μπουκάλια σοκολατούχο γάλα, που ελλείψει άλλου "ποτού" θα βοηθούσε στη χώνεψη.

Τώρα τι να σας πούμε, με τόσες φέτες τυρί και γαλοπούλα, στην καλύτερη περίπτωση φτιάχνουν 150 τοστ, εκτός αν αρχίσουν να βάζουν διπλές ποσότητες. Βασική προϋπόθεση να κλέψουν και αρκετές φέτες ψωμί για να κάνουν ολοκληρωμένες δουλειές.

Πέρα από την χιουμοριστική πλευρά του θέματος, θα πρέπει να εστιάσουμε στην πραγματική εικόνα, αυτή των εξαθλιωμένων που "μπουκάρουν" για να εξασφαλίσουν λίγο φαγητό. Και οι εκτιμήσεις των Αρχών φαίνεται πως οδηγούν σε αλλοδαπούς, που ήρθαν στη χώρα μας για μια καλύτερη ζωή, αλλά το "κύμα" της οικονομικής κρίσης τους παρασύρει πρώτους από όλους.

iliatora

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...