Εσφαλμένη εντύπωση με τους λογαριασμούς ρεύματος της ΔΕΗ












Η αναγραφή στους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος της φράσης «Επίσης, με το Ν.2093/92 επιβάλλεται και χρέωση Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών (ΔΕΤΕ) 5‰», αμέσως μετά τη μνεία περί επιβολής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στην ηλεκτρική ενέργεια, έχει δημιουργήσει στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών την εσφαλμένη εντύπωση ότι τα ποσά των ΔΕΤΕ εισπράττονται για λογαριασμό των τελωνειακών υπαλλήλων και αποδίδονται σε αυτούς.

Στη σύγχυση αυτή συνέβαλαν σχετικά δημοσιεύματα και σχόλια του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία η επιβολή των εν λόγω χρεώσεων δήθεν ισοδυναμεί με αύξηση των επιδομάτων των τελωνειακών υπαλλήλων.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) και τα Δικαιώματα Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών (Δ.Ε.Τ.Ε.), σύμφωνα με το Ν. 3697/2008, αποτελούν έσοδο του Τακτικού Προϋπολογισμού και σε καμιά περίπτωση δεν καταβάλλονται στους τελωνειακούς, αφού δε συσχετίζονται εμμέσως ή αμέσως με τις αποδοχές τους, οι οποίες έχουν υποστεί σημαντικότατες μειώσεις, όπως αυτές του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων από τα ληφθέντα κυβερνητικά μέτρα.

Η Ομοσπονδία μας καλεί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να μη διαιωνίζουν τη σύγχυση με ανακριβή άρθρα και σχόλια αλλά να συμβάλλουν στην αποκατάσταση της αλήθειας μέσω της ορθής και αντικειμενικής ενημέρωσης των πολιτών.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΤΥΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ-  Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΡΙΜΠΟΝΙΑΣ - ΕΛΕΝΗ ΡΕΤΣΙΝΑ
tro-ma-ktiko

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ