Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Άντληση καυσίμων από το βυτιοφόρο που έπεσε στο γκρεμό















Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το πρωί η επιχείρηση άντλησης των καυσίμων που περιείχε το βυτιοφόρο της εταιρείας BP που το βράδυ της Δευτέρας κατέπεσε σε γκρεμό στην περιοχή της Φολόης, λίγο πριν τη διασταύρωση της Αχλαδινής.
Ο οδηγός που σώθηκε από θαύμα, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο του Πύργου ενώ η αντίδραση της εταιρείας για την προστασία και αποκατάστασης του περιβάλλοντος στην περιοχή που κατέπεσε το βυτιοφόρο ήταν άμεση. 

Το τροχαίο ατύχημα συνέβη λίγο μετά τις 8:00 το βράδυ της Δευτέρας, όταν το βυτιοφόρο της εταιρείας BP ενώ κατευθυνόταν προς το Λάλα, για τον ανεφοδιασμό με καύσιμα και του τελευταίου πρατηρίου της ορεινής Ηλείας, σε μια κλειστή κατηγορική στροφή πριν τη διασταύρωση της Αχλαδινής, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να καταλήξει σε γκρεμό βάθους 30 περίπου μέτρων.

«Λόγω και της ψιλής βροχής που έπεφτε εκείνη την ώρα, το όχημα παρέκλινε της πορείας του και βρέθηκε στο γκρεμό. Ο οδηγός έκανε ότι μπορούσε για να αποφύγει την ανατροφή - κάτι που θα μεγιστοποιούσε τις πιθανότητες διαρροής – και κατέληξε σε αυτό το σημείο, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά»,
εξηγεί ο Προϊστάμενος Εγκατάστασης Καλαμάτας Παναγιώτης Λυκοκανέλλος, που έχει την ευθύνη συντονισμού εκ μέρους της εταιρείας και στην περιοχή της Ηλείας.

Άμεση κινητοποίησηΟ ίδιος ο οδηγός του οχήματος ενημέρωσε την Αστυνομία και άντρες από το Α.Τ Αρχαίας Ολυμπίας έφτασαν στο σημείο όπως και άντρες από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο οδηγός ενημέρωσε και την εταιρεία ενώ κάτοικος της περιοχής τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Πύργου όπου και παρέμεινε για προληπτικούς λόγους, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

«Αμέσως φτάσαμε εδώ – ενώ είχε ειδοποιηθεί και η εταιρεία μας – και πήραμε όλα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή διαρροής.
Κλείσαμε όλα τα απαραίτητα συστήματα ασφαλείας που εγκλωβίζουν το καύσιμο να μη διαρρεύσει, κι αφού αποκλείστηκε η περίπτωση της διαρροής για να μην έχουμε κίνδυνο πυρκαγιάς ή ρύπανσης στο περιβάλλον, σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρήσεων της εταιρείας στην Αθήνα και τον κ. Γεωργιόπουλο της Π.Υ Πύργου, αποφασίσαμε η μετάγγιση σε άλλο όχημα να γίνει το πρωί, για λόγους ασφάλειας, λόγω και της ιδιομορφίας του εδάφους. Έτσι, άντρες της Πυροσβεστικής παρέμειναν όλη τη νύχτα στο σημείο σε επιφυλακή καθώς και άντρες της ιδιωτικής ασφάλειας της εταιρείας»,
εξήγησε ο κ.Λυκοκανέλλος.

Με επιτυχία η άντληση

Με το πρώτο φως της ημέρας, εξειδικευμένο κλιμάκιο τεχνικών της εταιρείας βρέθηκαν στην περιοχή και με συντονισμένες ενέργειες από τους εκπροσώπους της εταιρείας και του μεταφορέα, λίγες ώρες αργότερα είχε ολοκληρωθεί η επιτυχής μετάγγιση του καυσίμου από το ένα όχημα στο άλλο που έφτασε στο σημείο για το σκοπό αυτό, χωρίς να διαρρεύσει ούτε μια σταγόνα από τα 10.000 καυσίμου που περιείχε το βυτιοφόρο. 

Στο σημείο παρέμειναν μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας και δυο οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Αρχαίας Ολυμπίας με τέσσερις άντρες και επικεφαλής τον Προϊστάμενο Γιώργο Κωνσταντακόπουλο.
 
Με την ολοκλήρωση της μετάγγισης του καυσίμου, ειδικό γερανοφόρο όχημα ανέλκυσε το βυτιοφόρο, το οποίο μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Καλαμάτα, ενώ αν και δεν υπήρχε διαρροή καυσίμου από το βυτιοφόρο, η εταιρεία απομάκρυνε και στρώμα χώματος επιφανειακά προχωρώντας έτσι στην πλήρη αποκατάσταση της περιοχής.

 «Η εταιρεία δίνει μεγάλη σημασία στα θέματα ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος και γι’ αυτό η κινητοποίηση μας και η λήψη των απαραίτητων μέτρων ήταν άμεση», συμπληρώνει τέλος ο Προϊστάμενος Εγκατάστασης Καλαμάτας Παναγιώτης Λυκοκανέλλος.

ΠΑΤΡΙΣ ΗΛΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...