Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Μαθητές ζητούν χώρο πάρκινγκ και χώρο για... καπνίζοντες!










Γι' αυτό το λόγο, έκαναν κατάληψη του σχολείου!

Από τις πιο πρωτότυπες απαιτήσεις έχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 6ου Επαγγελματικού Λυκείου και του 7ου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου, οι οποίοι αποφάσισαν να κλείσουν το σχολείο μέχρι να πραγματοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Τα συγκεκριμένα σχολεία αφορούν τα παιδιά εκείνα που το πρωί εργάζονται και πηγαίνουν σχολείο το απόγευμα.

Λόγω της δουλειάς τους χρησιμοποιούν μηχανάκια, τα οποία όμως δεν μπορούν να παρκάρουν πουθενά έξω από το σχολικό συγκρότημα.
Το κτίριο βρίσκεται σε μία περιοχή ελεγχόμενης στάθμευσης με αποτέλεσμα όσες φορές οι μαθητές αφήνουν τα δίκυκλα τους εκεί πέρα, να παίρνουν κλήση από την τροχαία η οποία αγγίζει τα 100 ευρώ. Με την κατάληψη λοιπόν, ζητούν χώρο αποκλειστικά για την στάθμευση των δικύκλων τους.

Επίσης ζητούν και την δημιουργία χώρου για καπνίζοντες, καθώς λόγω της καπνοαπαγόρευσης δεν μπορούν να καπνίζουν στο προαύλιο χώρο του σχολείου, ενώ όσοι δοκίμασαν να καπνίσουν στις τουαλέτες βρέθηκαν αντιμέτωποι με το καινούριο σύστημα πυρόσβεσης.

Οι μαθητές αντιδρούν γιατί δεν μπορούν να βλέπουν τους καθηγητές τους να καπνίζουν στο γραφείο διδασκόντων ή στην ταράτσα και σε εκείνους να απαγορεύεται.


24ΩΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...