Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Απειλείται η βιωσιμότητα της λιμνοθάλασσας Κοτυχίου

Σε κίνδυνο το οικοσύστημα της περιοχής

Σύσκεψη με θέμα την υλοποίηση του έργου «Μελέτη Διάβρωσης και Προτάσεις σταθεροποίησης της αμμολωρίδας της λιμνοθάλασσας του Κοτυχίου» πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρεία του αντινομάρχη Ηλείας Ευγένιου Μπαλκάμου.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας, του ΕΛΚΕΘΕ και του Φορέα Διαχείρισης, με στόχο την εκπόνηση μελέτης και την κατασκευή των αναγκαίων έργων για την προστασία της Λιμνοθάλασσας του Κοτυχίου, δεδομένου ότι τους χειμερινούς μήνες εξαιτίας της υποχώρησης της αμμολωρίδας, μάζες θαλάσσιου νερού εισχωρούν στη Λιμνοθάλασσα διαταράσσοντας την φυσική ισορροπία προκαλώντας κινδύνους στο οικοσύστημα και απώλειες στον ιχθυοπληθυσμό.

Η αποδυνάμωση της αμμολωρίδας αποτελεί σημαντική απειλή για την εξαφάνιση του υδροβιοτόπου και την σταδιακή μετατροπή του σε αβαθή θαλάσσιο κόλπο με συνέπειες καταστροφικές στο περιβάλλον και την οικονομία.
Η μελέτη θα υποδείξει συγκεκριμένες παρεμβάσεις, συμβατές με το περιβάλλον που αναμένεται να συμβάλλουν καθοριστικά στην αποκατάσταση της αμμολωρίδας και στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας της Λιμνοθάλασσας Κοτυχίου.

Πηγή: iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...