Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Βουλή: Ψηφίστηκε με 156 υπέρ και 142 κατά ο προϋπολογισμός του 2011

http://www.insideinfo.gr/sites/default/files/imagecache/w460/article/2010_12/boylh_0.jpgΚορυφώθηκαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης για τον προϋπολογισμό του 2011 στην Ολομέλεια της Βουλής με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών... 
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι η πάλη πρέπει να γίνει έξω από το κοινοβούλιο.
Ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίξε πως η κυβέρνηση με την πολιτική της, μέσω του μνημονίου, οδηγεί την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
«Ζούμε την κατάληξη μιας πορείας λαθεμένης», τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. Τελικά ο προϋπολογισμός του 2011 ψηφίστηκε με 156 υπέρ και 142 κατά επί 298 ψηφισάντων βουλευτών.



Ομιλία Γ.Παπανδρέου

«Δεν θα χρεοκοπήσουμε. 
Το 2012 θα μπούμε σε τροχιά ανάκαμψης», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής όπου συζητείται ο προϋπολογισμός, καλώντας όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους μπροστά στην πρόκληση της ιστορίας.
Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι κρύβει αλήθειες και κρύβεται πίσω από τις ευθύνες της. Τόνισε ακόμη ότι μπήκαμε δύο φορές υπό επιτήρηση επί των ημερών της ΝΔ, ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «εγκατέλειψε άρον άρον το καράβι».

Κατά της ΝΔ έβαλλε και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καταλογίζοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι κληροδότησε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τον απόλυτο δημοσιονομικό εκτροχιασμό.
«Τίποτα δεν θα πετύχει αν δεν είμαστε όλοι μαζί. Τίποτε δεν θα γίνει αν χώσουμε το κεφάλι μας στην άμμο και δεν δούμε τι γίνεται γύρω μας», τόνισε, καταλήγοντας ο υπουργός Οικονομικών.

Ομιλία Σαμαρά

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, όπου συζητείται ο προϋπολογισμός του 2011.
Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πως «μας οδήγησε στο μηχανισμό στήριξης και σήμερα κρύβεται πίσω από το Μνημόνιο», ενώ τόνισε ότι «ο προϋπολογισμός του 2011 είναι ο καθρέφτης της αδυναμίας του ΠΑΣΟΚ να αντιμετωπίσει την κρίση».
Επεσήμανε ακόμη ότι σήμερα συζητάμε «τον πρώτο προϋπολογισμό της χώρας υπό καθεστώς περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας», υπογραμμίζοντας ότι «την κυριαρχία της χώρας μας θα την υπερασπιστούμε και την αξιοπρέπειά μας θα την ανακτήσουμε».Αναφερόμενος στο Μνημόνιο, σημείωσε ότι «είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πως δεν πρέπει να ασκείται η οικονομική πολιτική».

Ομιλία Παπαρήγα

«Η πάλη πρέπει να γίνει έξω από το κοινοβούλιο», υποστήριξε η Αλέκα Παπαρήγα, κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται ο προϋπολογισμός του 2011.Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, η κρίση που υπάρχει στην Ελλάδα δεν διαφέρει από την κρίση στην Ευρώπη ή τις ΗΠΑ. «Δεν δεχόμαστε ότι η αιτία της κρίσης είναι το σπάταλο κράτος», υπογράμμισε.

Ομιλία Τσίπρα

«Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιοι ακριβώς σε αυτή την αίθουσα έχουν πουλήσει τη ψυχή τους και ποιοι όχι, όπως δήλωσε και ο υπουργός Οικονομικών. Αυτό που είμαι σε θέση να σας πω είναι πως με τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση, και με τη πολιτική της επιλογή να εφαρμόσει τις επιταγές του μνημονίου, υποθηκεύεται το μέλλον των επόμενων γενεών», υπογράμμισε στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας προηγούμενη αναφορά του κ. Παπακωνσταντίνου.

«Δεν έχουμε πουλήσει την ψυχή μας», είχε τονίσει ο υπουργός Οικονομικών κατά την ομιλία του την Κυριακή στην Ολομέλεια της Βουλής, αναφερόμενος στις επικρίσεις που είχαν διατυπώσει βουλευτές εντός κι εκτός κυβέρνησης.Σαφείς επιφυλάξεις για τις προοπτικές εκτέλεσης του νέου προϋπολογισμού εξέφρασε από το βήμα του Κοινοβουλίου η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Β. Παπανδρέου.

«Ζούμε την κατάληξη μιας πορείας λαθεμένης», τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται ο προϋπολογισμός του 2011.

Ομιλία Καρατζαφέρη

Ο κ. Καρατζαφέρης επέρριψε ευθύνες και στα δύο μεγάλα κόμματα για την κατάσταση της οικονομίας, σημειώνοντας πως από το 1974 έως σήμερα άλλαξαν 23 υπουργοί Οικονομικών, ενώ επεσήμανε πως «είμαστε η 28η πιο ισχυρή οικονομία και δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς δανεικά».

«Είναι αυτονόητο ότι ψηφίζω τον προϋπολογισμό του 2011. Σημαίνει, όμως, ότι μιλούμε για αξιόπιστο προϋπολογισμό που θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα; Όχι», παρατήρησε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία της η κ. Παπανδρέου.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σκιαγράφησε ένα ζοφερό κλίμα για την ελληνική οικονομία, εκτιμώντας πως «οι συσχετισμοί είναι εναντίον μας» και ότι «ακόμα και ένα νέο δάνειο θα διευκολύνει τους δανειστές μας».

Όπως είπε, στηρίζει τη συλλογική προσπάθεια και όλες οι παρεμβάσεις της συντείνουν προς αυτήν την κατεύθυνση, ωστόσο όπως υπογράμμισε, «στήριξη δεν σημαίνει σιωπή και στοίχιση πίσω από μία άποψη». «Ορισμένα ''όχι''», επεσήμανε, «έχουν μεγαλύτερη αξία για την συλλογική προσπάθεια από στρατευμένα ''ναι''».

Σύμφωνα με την κ. Παπανδρέου, «ο προϋπολογισμός του 2011, παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα ως προς τη στόχευση και την εκτέλεσή του, όπως και ο προηγούμενος». «Τι οφείλει να πράξει περαιτέρω η κυβέρνηση;», συμπλήρωσε: «Να διαπραγματευτούμε πολύ πιο σκληρά. Να επιταχύνουμε τις δράσεις που θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη και θέσεις απασχόλησης και να βελτιώσουμε το μάνατζμεντ της κεντρικής διοίκησης».

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε ωστόσο να ασκήσει σκληρή κριτική και στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πράγματι μπορεί να γίνει κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης απ’ τον Σεπτέμβριο και μετά. Όμως κυρίες και κύριοι της ΝΔ, βουλιάξατε το καράβι και μας καταγγέλλετε ότι δεν μπορεί να ταξιδέψει με 9 μποφόρ. Δεν σας ζητούμε να στηρίξετε την κυβέρνηση, αλλά την Ελλάδα, στα ζητούμενα για δικαιοσύνη και ανάπτυξη».

«Η κοινωνία», πρόσθεσε η κ. Παπανδρέου, «αναγνωρίζει την αναγκαιότητα για σκληρά μέτρα, αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν νιώθει πως είναι και δίκαια, όπως για παράδειγμα, με την οριζόντια περικοπή των αποδοχών και η μείωση των χαμηλών συντάξεων ή τις επιχειρησιακές συμβάσεις που προβλέπουν αναπόφευκτες θυσίες για τις δύσκολες μέρες, αλλά τίποτα για τις καλές μέρες που όλοι ελπίζουμε πως θα ξανάρθουν».

Να μη δοθεί στα κοινοβουλευτικά κόμματα κρατική επιχορήγηση, αλλά και οι βουλευτές να μην πληρώνονται για τη συμμετοχή τους στις επιτροπές της Βουλής, πρότεινε από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Έκτορας Νασιώκας, προκειμένου, όπως είπε, να συμβάλουν στην οικονομική κρίση που περνάει η χώρα.

Στην παρέμβαση του κατά τη συζήτηση, στη Βουλή, ο κ. Νασιώκας απευθυνόμενος προς τους υπουργούς, τόνισε ακόμα ότι «ο λογαριασμός δύσκολα βγαίνει με τη βαθιά ύφεση που βρίσκεται η χώρα γιατί δεν υπάρχουν πολιτικές για την αντιμετώπιση της κατάστασης».

Αιχμές άφησε κατά την τοποθέτησή του και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θ. Ρομπόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον κ. Παπανδρέου εδώ και μια εβδομάδα και δεν τα έχει καταφέρει.

«Συνειδησιακά δεν θα μπορούσα να δεχτώ μειώσεις μισθών και συντάξεων», υποστήριξε ο βουλευτής, αναγνώρισε πάντως ότι «είναι αναγκαίο κακό». «Ξέρετε τι θα πει να πέφτει έξω κάποιος που έχει προγραμματίσει τη ζωή του και τις υποχρεώσεις του και όχι γιατί τα έπαιξε στο τζόγο;», διερωτήθηκε.

«Η κυβέρνηση έχει πάρει πολλά μέτρα, ας της δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία» τόνισε ο κ. Ρομπόπουλος ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

Αντίθετος με τις περικοπές μισθών εμφανίστηκε και ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Δημήτρης Λιντζέρης. «Οι πολίτες δεν αντιστρατεύονται τις μεταρρυθμίσεις. Όμως, δεν είναι διαρθρωτικές αλλαγές η οριζόντια μείωση των μισθών», υποστήριξε.

«Για να πετύχουμε στη μάχη που δίνουμε για στέρεες βάσεις της χώρας υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις. Να στηρίξουμε με κάθε μέσο το κοινωνικό κράτος. Είναι η ψυχή μας και αν το χάσουμε, θα είναι σαν να παραδίδουμε την ψυχή μας στο διάβολο», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Καρτάλης, και πρόσθεσε:

«Αναρωτιέμαι πόσο μακριά είναι η κοινοβουλευτική μας λειτουργία από τη δυνατότητα ενός βουλευτή να μην ψηφίζει ένα νομοσχέδιο, και να μη θεωρείται αυτό συνωμοσία ή πτώση της κυβέρνησης».

Πυρά από τη Νέα Δημοκρατία

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε και ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι το οικονομικό επιτελείο σύντομα θα αναγκασθεί να αναθεωρήσει τον προϋπολογισμό, επιβάλλοντας και άλλα εισπρακτικά μέτρα.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «με το νέο αντιαναπτυξιακό προϋπολογισμό που κατέθεσε επιβεβαιώνει ότι έχει κόψει κάθε γέφυρα εθνικής συνεννόησης για ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση». Η ύφεση, τόνισε, «αποτελεί πολιτική επιλογή της, αλλά σε καμία περίπτωση δεν λύνει το πρόβλημα του ελλείμματος ή του χρέους».

Προϋπολογισμό «εικονικής πραγματικότητας» χαρακτήρισε εξάλλου σε δήλωσή του τον προϋπολογισμό του 2011, ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της Ρηγίλλης για αλλαγή του μείγματος οικονομικής πολιτικής, «ώστε να πιάσουν τόπο οι μεγάλες και διευρυνόμενες θυσίες της ελληνικής κοινωνίας».

Ο κ. Σταϊκούρας κρίνει ότι ο νέος προϋπολογισμός έχει «προσωρινό» χαρακτήρα, αφού, όπως εκτιμά, πολύ γρήγορα θα αναθεωρηθεί, «όπως, άλλωστε έγινε και με το προσχέδιό του, καταδεικνύοντας ξεκάθαρα τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης».

Επικρίσεις διατύπωσαν όλοι οι τομεάρχες της ΝΔ στη διάρκεια των ομιλίων τους στη Βουλή.

Ειδικότερα ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ, Τάσος Νεράντζης, καταλόγισε στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, την ευθύνη και για την κατάσταση στις φυλακές, ενώ έκανε επίσης λόγο για «τεράστια κενά στους δικαστές και τους γραμματείς των δικαστηρίων», που συντελούν σε καθυστέρηση απονομής της Δικαιοσύνης.

Την ανησυχία του για τις μεγάλες περικοπές στον προϋπολογισμό για την Αμυνα, που αγγίζουν το 20%, εξέφρασε ο τομεάρχης ’μυνας της ΝΔ, Θεόφιλος Λεονταρίδης, υποστηρίζοντας πως «οι όποιες μειώσεις, αν θα γίνουν, θα πρέπει να γίνουν με επιχειρησιακά και μόνο κριτήρια και ανάλογα με τις υποχρεώσεις και τα έργα που ανατίθενται σε κάθε κλάδο».

Από την πλευρά του ο τομεάρχης Εσωτερικών, Χρήστος Ζώης, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν έχει αξιοποιήσει παρά ελάχιστα το επιχειρησιακό πρόγραμμα για τη διοικητική μεταρρύθμιση. Αμφισβήτησε εξάλλου τις κυβερνητικές εξαγγελίες για συρρίκνωση του δημοσίου τομέα.

Ο τομεάρχης Ναυτιλίας του κόμματος, Γιάννης Πλακιωτάκης, μίλησε για «απίστευτο αλαλούμ» στο χώρο ευθύνης του: «Εκεί που ήμασταν πριν από δεκαπέντε μήνες, όταν ουσιαστικά διασπάστηκε de facto το Λιμενικό Σώμα ανάμεσα σε τρία υπουργεία, γυρίζουμε ξανά δεκαπέντε μήνες μετά, την ώρα που οι Ελληνες πλοιοκτήτες έχουν παραγγείλει από αρχές του έτους πάνω από 231 πλοία, προϋπολογισμού πάνω από 6 δισεκατομμύρια δολάρια».

Με τη σειρά του ο υπεύθυνος του τομέα της ΝΔ για την Προστασία του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, σημείωσε πως όλες οι οικονομίες που έχουν επιτευχθεί στον προϋπολογισμό του αντίστοιχου υπουργείου - 200 εκατ. περίπου - προέρχονται από τον κωδικό της μισθοδοσίας.

«Απλές περικοπές εύκολα περικοπτομένων δαπανών, με κορυφαίες πάντοτε τις μισθοδοσίες και μάλιστα οριζόντια, με ''κούρεμα'' από όλους, ώστε να μην θέλει να εργαστεί και να διακριθεί ο οποιοσδήποτε. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζετε τη μεγάλη κρίση της πατρίδας», κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κ. Δένδιας.

Ο τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, πως και οι δέκα Προϋπολογισμοί των τελευταίων ετών έχουν πέσει έξω, οπότε «η συζήτηση την οποία κάνουμε και σήμερα εδώ πέρα, ενέχει πολλά στοιχεία εικονικής πραγματικότητας».

Ο κ. Μητσοτάκης, συμφώνησε πως είναι δύσκολο να υπάρξουν ρυθμοί ανάπτυξης σε συνθήκες περιοριστικής πολιτικής, παρατήρησε ωστόσο πως «υπάρχει μια πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ τού να έχει κανείς ύφεση 5% ή 2% - και αυτή η διαφορά των τριών ποσοστιαίων μονάδων, είναι εκατό χιλιάδες περισσότεροι άνεργοι, που προέρχονται αποκλειστικά από τον ιδιωτικό τομέα».

Επιπλέον, ο τομεάρχης Ενέργειας της ΝΔ, Μιχάλης Γιαννάκης, υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν διαθέτει ενεργειακή στρατηγική, παρά το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον στον συγκεκριμένο τομέα.

«Μέσα στο άκρως δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, δεκάδες ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες βρίσκονται αντιμέτωπες με το πρόβλημα της αφερεγγυότητας κάποιων πελατών τους. Ένας απ’ αυτούς -και μάλιστα ο μεγαλύτερος- είναι και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας, ο οποίος εκτιμάται ότι οφείλει αυτή τη στιγμή περίπου 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ για έργα που ήδη έχουν ολοκληρωθεί εδώ και αρκετό καιρό», ανέφερε ο τομεάρχης Δημοσίων Έργων, Μιχάλης Χαλκίδης και πρόσθεσε πως «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ωστόσο, περιδιαβαίνει τη χώρα εξαγγέλλοντας νέα μεγάλα έργα, προϋπολογισμού πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, χωρίς ωστόσο να προχωρά στο επόμενο βήμα».

Τέλος, ο τομεάρχης Υγείας, Μάριος Σαλμάς, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως η κυβέρνηση «δεν έχει καθόλου στόχευση» στα θέματα της αρμόδιότητάς του.

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση συνθλίβει εργασιακά δικαιώματα

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε κατά τη συζήτηση στη Βουλή και η βουλευτής του ΚΚΕ και Ε΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, Βέρα Νικολαΐδου, επικρίνοντάς την, μεταξύ άλλων, ότι με τις πολιτικές της συνθλίβει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και καταδικάζει τον ελληνικό λαό στη φτώχεια.

Ακόμα μίλησε για θράσος του ΔΝΤ που εκτοξεύει απειλές για νέα σκληρότερα μέτρα, ενώ υπογράμμισε ότι το μνημόνιο σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας, αλλά μόνο των τραπεζιτών και του κεφαλαίου.

ΛΑΟΣ: Εδώ μας οδήγησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

«Τα λεφτά της τρόικας είναι εξαιρετικά ακριβά. Αυτό ας το συνειδητοποιήσουν όλοι» ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου του ΛΑΟΣ με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό. «Αν κάποιος έχει εναλλακτική λύση, να μας την πει και να πάμε τώρα να τα πάρουμε. Δυστυχώς εδώ μας οδήγησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με την αλόγιστη, οικονομική τους πολιτική», επισήμανε ο κ. Αϊβαλιώτης.

Βολές ΣΥΡΙΖΑ κατά ΠΑΣΟΚ

Aπό την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Δρίτσας κατηγόρησε την κυβέρνηση για αξιοποίηση επικοινωνιακών «κλειδιών» όταν μιλά για «χρεοκοπία» και «ανάκαμψη το 2012» λέγοντας ότι κάνει «ασκήσεις θάρρους» για την «περήφανη» προσπάθεια του ελληνικού λαού που αντέχει, και ανακοινώνει διαρθρωτικές αλλαγές χωρίς να τις εξηγεί.

Για την κρίση του δανεισμού που αντιμετωπίζει η χώρα μας, υποστήριξε πως είναι απόρροια του δανεισμού που ωφελούσε τους δανειστές, αφού «τα έπαιρναν πίσω και με το παραπάνω με τις Ολυμπιάδες, με τα C4I, με τους εξοπλισμούς και την κατανάλωση, με τα τζιπ και τις λιμουζίνες».

Όπως ανέφερε, με το σκεπτικό αυτό, χρειάζεται ένα δίκτυο συμμαχιών σε όλη την Ευρώπη για να αρνηθούμε τα δάνεια, να διαπραγματευτούμε, να διεκδικήσουμε, να αλλάξουμε τους συσχετισμούς και να διώξουμε το ΔΝΤ και όλους τους οργανισμούς «που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την κρίση και να κάνουν την πιο βάρβαρη αναδιανομή του πλούτου σε βάρος των εργαζόμενων στην Ελλάδα, την Ευρώπη και παγκοσμίως».


24oro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...