Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Θα κάνει... Πάσχα η Κυβέρνηση;

Μια κουβέντα με οποιοδήποτε στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος καταλήγει πάντα με την απορία: «Θα αντέξουμε»;  
  Οι περισσότεροι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τους μια σημαντική όσο και κρίσιμη παράμετρο. Αυτή που αφορά τις αντοχές της κοινωνίας.
 
Και αυτή η παράμετρος είναι καθοριστική, αφού από την αντοχή ίσως και ανοχή της κοινής γνώμης, εξαρτάται η αντοχή της Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Ακούγοντας προσεκτικά τις ομιλίες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του προϋπολογισμού, έμενες με την εντύπωση ότι αυτοί οι άνθρωποι ζήτησαν το λόγο άνευ… λόγου.
Ενώ, δηλαδή, σχεδόν όλοι συμφώνησαν ότι αυτός ο προϋπολογισμός δεν έχει… καμία τύχη, δεν άφησαν στη… τύχη της την Κυβέρνηση.
 
Τα περισσότερα από αυτά που ακούσαμε, τα είχαμε ξανακούσει από τους βουλευτές της Αντιπολίτευσης. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι, τελικά οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος συναίνεσαν, μεταθέτοντας χρονικά την προσφυγή στις κάλπες.

Το επιχείρημα «ψηφίζω κάτι που με βεβαιότητα πιστεύω ότι είναι ανεφάρμοστο», δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική. Εκθέτει τόσο τους ίδιους όσο και τη σημασία της ψήφου που έδωσαν στην Κυβέρνηση. Αυτό και μόνο δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν θα αντέξει πέραν του Πάσχα. Αλλά μέχρι τότε αντέχει η κοινωνία;


eglimatikotita.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...