Παντζαρόζουμο κατά της πίεσης

Παντζαρόζουμο κατά της πίεσης
Ένα παντζάρι την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα… όπως φαίνεται να ισχύει για όσους αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της υψηλής αρτηριακής πίεσης, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό περιοδικό «Hypertension».

Το νιτρικό άλας που περιέχεται στα παντζάρια βοηθάει σε μεγάλο βαθμό την πτώση της πίεσης...
... του αίματος και μάλιστα, όσο υψηλότερη πίεση έχει κάποιος τόσο μεγαλύτερη είναι η επίδραση των νιτρικών αλάτων.

Η έρευνα έδειξε πως μέσα σε ένα 24ωρο η υψηλή πίεση αυτών που έπιναν παντζαρόζουμο έπεφτε αισθητά, ενώ η κατάποσή του από άτομα με κανονική πίεση επίσης οδηγούσε σε πτώση της πίεσής τους.

Το ανόργανο νιτρικό άλας που περιέχεται στις ρίζες παντζαριών μετατρέπεται σε αέριο μονοξειδίου του αζώτου όταν φαγωθεί.

Αυτό το αέριο διατηρεί τις αρτηρίες ανοιχτές και εύκαμπτες, ενώ παράλληλα κρατάει χαμηλά την πίεση του αίματος.

Το ποσοστό των ατόμων με προβλήματα υπέρτασης αγγίζει το 25% παγκοσμίως, ενώ εκτιμάται ότι θα φτάσει το 30% μέχρι το 2025.

Οι ερευνητές επιμένουν πως μια σωστή διατροφή, πλούσια σε λαχανικά και φρούτα, μπορεί να βοηθήσει την υγεία και να αντιμετωπίσει, εν μέρει, φυσικά τα προβλήματα που παρουσιάζονται. Η σωστή διατροφή, άλλωστε, είναι πρόληψη.
 iliatora.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ