Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Κρατάει την πρωτιά όχι την εμφάνιση

Με την τριπλέτα Σπανούλη, Μπουρούση και Τεόντοσιτς να τον οδηγεί επιθετικά ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ρόμα με...
89-82. Οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς να πιάσουν ιδιαίτερη απόδοση  και με κενά στην άμυνα τους κλείδωσαν  την πρωτιά του δεύτερου ομίλου και θα βρίσκονται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση του TOP 16 στις 4 Ιανουαρίου στην Βαρκελώνη.

Με το Μπουρούση να ξεκινάει για ένα ακόμα παιχνίδι εντυπωσιακά ( 11 πόντους και 3 ριμπάουντ στο πρώτο δεκάλεπτο)ο Ολυμπιακός μπήκε με ταχύτητα  και έδειχνε να βρίσκει από νωρίς ρυθμό στον αγώνα. Η Ρόμα πέτυχε κάποια καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο (έκανε ένα σερί 4-0) αλλά οι «ερυθρόλευκοι» πήραν  στο πέμπτο κιόλας λεπτό διαφορά με διψήφιο αριθμό πόντων (18-8). Οι Ιταλοί ροκάνισαν την διαφορά και εκμεταλλευόμενοι  τα λάθη και τις κακές επιστροφές των Πειραιωτών ισοφάρισαν στην λήξη του δεκαλέπτου  (22-22).

Η Ρόμα συνέχισε να έχει απαντήσεις απέναντι στον Ολυμπιακό και μάλιστα προηγήθηκε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου (22-24). Το παιχνίδι δεν διεκδικούσε ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ αφού δεν είχε ισορροπία ανάμεσα στην άμυνα και την επίθεση του. Όσο εύκολα σκόραρε στην επίθεση, με τον Τεόντοσιτς  (13 πόντοι στο δεύτερο δεκάλεπτο) να παίρνει την σκυτάλη από τον Μπουρούση, τόσο εύκολα δεχόταν και  καλάθια στην άμυνα του. Με δυο τρίποντα των Τεόντοσιτς  και Έρτσεγκ στο τέλος του δεκαλέπτου οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς πήγαν στα αποδυτήρια με μια διαφορά 6 πόντων (45-39).

Τα μεμονωμένα καλά διαστήματα του Ολυμπιακού συνεχίστηκαν και στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι «ερυθρόλευκοι»  έπαιρναν  διαφορές τις οποίες δεν μπορούσαν να διατηρήσουν δίνοντας δικαίωμα στην Ρόμα να μένει κοντά στο σκορ. Στο τέλος του δεκαλέπτου οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς έχτισαν την μεγαλύτερη υπέρ τους  διαφορά με 64-53 βάζοντας κάποια εύκολα καλάθια .

Με τον Νεστέροβιτς να τον οδηγεί επιθετικά στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός διατηρούσε την πρωτοπορία στο σκορ  χωρίς όμως να μπορεί να ξεφύγει αφήνοντας μέχρι και το τέλος ελπίδες στην Ρόμα για μια μεγάλη ανατροπή. Ο Τραορέ σκόραρε από παντού φανερώνοντας τα κενά στην άμυνα της Ελληνικής ομάδας. Το τελικό 89-82 «σφράγισε»την πρωτιά του Ολυμπιακού στον δεύτερο όμιλο δίνοντας του ταυτόχρονα και το πλεονέκτημα στην κλήρωση του TOP 16. 

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 45-39,  64-53, 89-82


theplayer.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...