Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Δωρεάν τεστ «Παπ» και μαστογραφίες από τον Απρίλιο του 2011


Από τον Απρίλιο του 2011 θα ξεκινήσουν προληπτικοί έλεγχοι για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και του καρκίνου του μαστού με δωρεάν τεστ Παπανικολάου και μαστογραφία, όπως ανακοίνωσε
ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Καρκίνο, στο Ζάππειο.

Με υπουργική απόφαση θα οριστούν οι ηλικιακές ομάδες των γυναικών που θα μπορούν να εξεταστούν και τα νοσοκομεία και τα Κέντρα αναφοράς στα οποία θα γίνονται οι εξετάσεις αυτές. Στο πρόγραμμα αυτό θα συνεργαστούν και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο Εθνικό Σχέδιο για τον καρκίνο περιλαμβάνεται επίσης η λειτουργία του Εθνικού Αρχείου νεοπλασιών, η εντατικοποίηση των εκστρατειών πρόληψης για τις επιπτώσεις του καπνίσματος, του αλκοόλ, της παχυσαρκίας, της έλλειψης σωματικής άσκησης και της κακής διατροφής.

Επίσης, προβλέπεται η ανάπτυξη θεσμικού πλαισίου για την κατ’ οίκον νοσηλεία και τη λειτουργία ξενώνων ασθενών τελικού σταδίου, καθώς και η χαρτογράφηση γονιδιακών αλλοιώσεων σε ογκολογικούς ασθενείς.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...