Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

«Τι να κάναμε εμείς;»

«Τι να κάναμε εμείς;»
Την ευθύνη για τα επεισόδια που έγιναν την Κυριακή στον μεταξύ τους αγώνα επιρρίπτει στον Αστέρα Τρίπολης και την αστυνομία η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με επιστολή του Νικόλα Πατέρα προς τον αρκαδικό σύλλογο.
«Τι θα πρέπει να κάνουμε εμείς που καλούμαστε να απολογηθούμε για γεγονότα που συνέβησαν σε ξένο γήπεδο μετά από αγώνα για τον οποίο δεν ζητήσαμε και δεν πήραμε εισιτήρια;», αναφέρεται στην επιστολή που απαντά στη διοίκηση του Αστέρα, η οποία έριξε την ευθύνη στους «πράσινους».

«Κύριε Πρόεδρε,

Σε απάντηση σχετικής επιστολής σας θα ήθελα να ξεκινήσω επισημαίνοντας το παράδοξο να εκδηλώνετε εσείς ως γηπεδούχος στον συγκεκριμένο αγώνα τον προβληματισμό σας για τα όσα συνέβησαν προς εμάς που ως φιλοξενούμενοι δεν έχουμε ούτε την ευθύνη αλλά ούτε καν την αντικειμενική δυνατότητα να ελέγξουμε τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα.

Πέραν αυτού, πρέπει να σημειώσω ότι, όπως σωστά αναφέρετε στην επιστολή σας, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ούτε ζήτησε ούτε και πήρε εισιτήρια για τον συγκεκριμένο αγώνα. Ακόμα περισσότερο, στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ την περασμένη Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου, αναρτήσαμε επίσημη ανακοίνωση στην οποία αναφέραμε ότι δεν πήραμε εισιτήρια και ενημερώναμε ότι δεν θα διατίθενται εισιτήρια την ημέρα του αγώνα και συνεπώς δεν θα μπορούν να προσέρχονται στο γήπεδο φίλαθλοι χωρίς εισιτήριο.

Έχοντας ανακοινώσει τα παραπάνω βάσει της σχετικής απόφασης για τα μέτρα ασφαλείας, φανταστείτε την έκπληξή μας όταν λάβαμε αναφορές ότι στην πόλη της Τρίπολης κάποιοι κυκλοφορούσαν με μπλοκ εισιτηρίων (!), (προφανώς όχι ηλεκτρονικών...) τα οποία και πουλούσαν την ημέρα του αγώνα!

Σύμφωνα με άλλες αναφορές, αστυνομικές δυνάμεις συνόδευσαν φιλάθλους του Παναθηναϊκού από την πόλη στο γήπεδο του Αστέρα και τους τοποθέτησαν σε διακριτή κερκίδα κόντρα στην απαγόρευση μετακίνησης που είχε αποφασίσει η ίδια η ΕΛ.ΑΣ!

Κατόπιν των παραπάνω απορώ ειλικρινά για ποιο λόγο θέτετε τα ερωτήματα σας προς την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Τι θα μπορούσαμε άραγε να είχαμε κάνει; Να αποκλείσουμε την Εθνική οδό στο ύψος του Ισθμού της Κορίνθου; Να μισθώσουμε ιδιωτική εταιρία security για να αστυνομεύσει το γήπεδο άλλης ΠΑΕ; Να τοποθετήσουμε τουρνικέ στο γήπεδό σας; Ή μήπως να ελέγξουμε την έκδοση «ηλεκτρονικών» εισιτηρίων από την ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης;

Συνοψίζοντας, επαναλαμβάνω την προφανή απορία μου: αν εσείς δηλώνετε αδυναμία να ελέγξετε τα όσα συνέβησαν και παραπονείστε για τα γεγονότα αυτά, τι θα πρέπει να κάνουμε εμείς που καλούμαστε να απολογηθούμε για γεγονότα που συνέβησαν σε ξένο γήπεδο μετά από αγώνα για τον οποίο δεν ζητήσαμε και δεν πήραμε εισιτήρια; Για γεγονότα που έχουμε ήδη δημόσια καταδικάσει με επίσημη ανακοίνωσή μας αν και συνέβησαν ερήμην μας και αντίθετα με την γνώμη και τη δημόσια προτροπή μας.

Θέση μου είναι πως πρέπει από κοινού ΠΑΕ, ΕΠΟ, Super League, Πολιτεία και Αστυνομία να επεξεργαστούμε ένα θεσμικό πλαίσιο, όχι απλά κατασταλτικό, αλλά που θα θωρακίζει αφενός τις συνθήκες του πρωταθλήματος και αφετέρου θα βασίζεται στην κοινή λογική αποδίδοντας αντικειμενικά τις ευθύνες που αναλογούν σε κάθε πλευρά.

Με εκτίμηση,

Νικόλας Δ. Πατέρας
Πρόεδρος ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ»
supersportfm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...