Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Ανήμποροι παρακολουθούσαν την τραγωδία

Ανήμποροι παρακολουθούσαν την τραγωδία
Σε εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες στα ανοιχτά του Νησιού των Χριστουγέννων μετά το ναυάγιο πλοιαρίου με τουλάχιστον 100 μετανάστες...
που επιχειρούσαν να φτάσουν στην Αυστραλία για να ζητήσουν άσυλο. Οι νεκροί φτάνουν τους 28 ενώ ανάμεσά τους είναι και πολλά παιδιά που βρήκαν τραγικό θάνατο στα κύματα.

Το σκάφος έγινε κομμάτια πέφτοντας στα βράχια ενώ οι κάτοικοι του νησιού κοιτούσαν ανήμποροι με φρίκη την τραγωδία να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης της Αυστραλίας Κρις Μπόουεν, οι μετανάστες είχαν αρχίσει από το Ιράκ και το Ιράν.

Μέχρι στιγμής 42 άνθρωποι έχουν διασωθεί με δύο γυναίκες να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο του Περθ όπου μεταφέρθηκαν αεροπορικώς.

Πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται στο Νησί των Χριστουγέννων, όπου βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα προσωρινής κράτησης μεταναστών.

Κάτοικος του νησιού περιέγραψε τραγικές εικόνες με παιδιά να παλεύουν μες στα κύματα, προσθέτοντας πως τον ξύπνησαν οι κραυγές απόγνωσης των θυμάτων. Έτρεξε να βοηθήσει, όπως είπε, αλλά οι ισχυροί άνεμοι και τα ρεύματα έσπρωχναν τα σωσίβια που έριχνε στο νερό στην απόκρημνη ακτή.

Άλλοι αυτόπτες είπαν ότι το πλεούμενο ήταν γεμάτο με επιβάτες με δεκάδες να είναι ξαπλωμένοι στο κατάστρωμα, πιθανότατα άρρωστοι, όταν το σκάφος κυριολεκτικά διαλύθηκε στα βράχια.

Διασώστες προσπάθησαν να φτάσουν τους ναυαγούς με φουσκωτά ενώ κάτοικοι σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα για να βοηθήσουν. 
24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...