Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Τρεισήμισι ώρες χωρίς ρεύμα!

Τρεισήμισι ώρες χωρίς ρεύμα!
Μια διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος πάνω από τρεις ώρες, δεν θεωρείται απλά αιτία ταλαιπωρίας των πολιτών που την υφίστανται αλλά ενδεχομένως και αιτία κινδύνου για άτομα που η ζωή τους συνδέεται άμεσα με το ηλεκτρικό ρεύμα. 

Η διακοπή ρεύματος που είχε προγραμματίσει η ΔΕΗ για την περιοχή της οδού Αγίου Αρτεμίου του Πύργου και την είχε ανακοινώσει στον τοπικό Τύπο, είχε διάρκεια –βάσει του προγραμματισμού- από τις 08:40 έως τις 11:00.

Όμως, το ρεύμα δόθηκε μια και πλέον ώρα αργότερα, στις 12:05, με συνολική στέρησή του από το καταναλωτικό κοινό… τρεις ώρες και 25 λεπτά! Κάποιοι από τους πολίτες που δεν είχαν την «τύχη» να διαβάσουν εφημερίδα, βρέθηκαν προ απροόπτου, όταν συνειδητοποίησαν ότι, τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ έπρεπε να τα ανεβάσουν στον έκτο όροφο με τις σκάλες.

Αλλά, αυτό, ήταν το λιγότερο. Κάτοικος της περιοχής μας περιέγραψε το πρόβλημα ηλικιωμένου, συγγενικού του προσώπου που, έχοντας αναπνευστικά προβλήματα, χρειάζεται οξυγόνο το οποίο παράγεται από ειδική συσκευή που συνδέεται με το ρεύμα.

Λίγο έλειψε ο ηλικιωμένος να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αφού έφτασε σε οριακό σημείο, εξαιτίας της έλλειψης οξυγόνου.

Συνήθως η ΔΕΗ ανακοινώνει ότι οι εργασίες ενδέχεται να τελειώσουν νωρίτερα, όμως στην περίπτωση αυτή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με παράταση μιάμισης ώρας.

Κατανοητή, βέβαια, η προσπάθεια του διευθυντή της ΔΕΗ Πύργου κ. Θεοδωρόπουλου να επισπευτεί η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, όταν διαπιστώθηκε ότι το χρονοδιάγραμμα «έπεσε έξω».

Όμως, η ιδιωτική εταιρία που είναι συμβεβλημένη με την ΔΕΗ για τα έργα εκσυγχρονισμού των δικτύων θα μπορούσε να κάνει καλύτερα τον προγραμματισμό της, προς όφελος της κοινωνίας, αφού κοινωνικός είναι ο χαρακτήρας της επιχείρησης για λογαριασμό της οποίας δραστηριοποιείται. 

Αλλά, η νέα εποχή στην αγορά ενέργειας, αργά ή γρήγορα, θα έρθει, με καλύτερους όρους για την κοινωνία και με άρση των μονοπωλιακών καταστάσεων που εγκλωβίζουν πολλούς πολίτες σε αναγκαστικές επιλογές…
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...