Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

'Εως και 20 βαθμούς θα πέσει το θερμόμετρο από την Παρασκευή! - Μικρό σε διάρκεια αλλά ισχυρό το κύμα κακοκαιρίας


    Μπορεί σήμερα το θερμόμετρο να δείξει έως και 25 βαθμούς σε πολλές περιοχές της χώρας, ωστόσο αυτό θα αλλάξει ριζικά από την Παρασκευή και μετά!

    Η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει αισθητά από την Παρασκευή και την Κυριακή το πρωί ακόμα και οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου θα ξυπνήσουν με το θερμόμετρο υπό το μηδέν.

    Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με  νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές. Γρήγορη βελτίωση στην κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

    Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ορεινά της Ηπείρου και βαθμιαία στα υπόλοιπα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς από το απόγευμα αναμένεται βελτίωση στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 7 με 9 και στο Ιόνιο πιθανώς 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο έως 08 βαθμούς Κελσίου.

    Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά από το βραδύ χιόνια θα σημειωθούν και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Βελτίωση το απόγευμα στη βόρεια Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι 6 με 8 μποφόρ και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 που γρήγορα θα στραφούν σε βορείους 6 με 8 και πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία έως 10 βαθμούς Κελσίου

    Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τη νύχτα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείους 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

    Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στα βορειοανατολικά. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα βόρεια ορεινά και από το βραδύ και στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείους 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 20 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια έως 09 βαθμούς Κελσίου.

    Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες το απόγευμα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τη νύχτα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 που γρήγορα θα στραφούν σε βορείους 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί τις πρωινές ώρες 13 βαθμούς Κελσίου με σταδιακή πτώση.

    Για το Σάββατο ο καιρός στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπεται με παροδικές νεφώσεις και στα ορεινά λίγα χιόνια. Στην υπόλοιπη χωρά νεφώσεις με χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο κυρίως στα νότια. Τα φαινόμενα στις περιοχές Λήμνου, σποράδων, Εύβοιας, Κυκλάδων, Κρήτης και Δωδεκανήσων θα είναι έντονα, αλλά από τη νύχτα θα ασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια και τη νύχτα στις υπόλοιπες περιοχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Ισχυρός παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια.

    Για την Κυριακή οι καιρός προβλέπεται με νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές η χιονόνερο κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά το πρωί στα πελάγη 7 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός που τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός.

    Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή 10/12/2010 και το Σάββατο 11/12/2010, με τα εντονότερα φαινόμενα να εστιάζονται στα κεντρικά, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα της χώρας.

    Τα κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι :

    • Ο ισχυρές βροχές και καταιγίδες που το Σάββατο θα περιοριστούν στα ανατολική και νότια χώρα και την Κυριακή κυρίως στο Νότιο Αιγαίο.

    • Οι χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινα και κατά τόπους σε πεδινές - παραθαλάσσιες περιοχές. Την Παρασκευή οι χιονοπτώσεις θα εστιάζονται στη Βόρεια και κυρίως στην Κεντρική Ελλάδα, το Σάββατο στην Ανατολική Ελλάδα και στο Αιγαίο, ενώ την Κυριακή θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και κυρίως στα ορεινά της Κρήτης.

    • Η ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας η οποία σε ορισμένες περιοχές θα είναι της τάξης των 20 βαθμών σε λιγότερες από 48 ώρες.

    • Ο ισχυρός παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

    • Η επικράτηση πολύ θυελλωδών βόρειων ανέμων με εντάσεις που τοπικά, κυρίως στο Αιγαίο, ενδέχεται να φτάσουν ή να ξεπεράσουν τα 10 μπ.

    • Ο πολύ εντονος κυματισμός στα πελάγη που κατά τόπους στις ακτές θα προκαλέσει επικίνδυνες συνθήκες.

    Θεσσαλονίκη: Έκτακτο δελτίο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

    newsit

      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

        Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...