Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Το "παραμύθι" καλά κρατεί..

Το \"παραμύθι\" καλά κρατεί...
Δύο νέες περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων ατόμων έγιναν γνωστές μετά από καταγγελίες. 

Η πρώτη στην περιοχή της Αμαλιάδας, όπου οι δράστες έφυγαν με άδεια χέρια και η δεύτερη στην περιοχή της Ολυμπίας, όπου τελικά το "παραμύθι" τους έπιασε και αποχώρησαν με γεμάτες τσέπες. 

Στα Σαβάλια Αμαλιάδας, δύο άντρες που επέβαιναν σε λευκού χρώματος αυτοκίνητο, πλησίασαν μια 68χρονη. Της είπαν πως μετέφεραν πράγματα που είχε παραγγείλει ο γαμπρός της.

Εκείνη υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πάει καλά όταν οι δράστες, ενώ υποστήριξαν πως έχουν ξανάρθει στο σπίτι της οικογένειας, φάνηκε πως δεν ήξεραν το δρόμο. Έφτασαν στο σπίτι και προσποιήθηκαν πως μιλούσαν στο τηλέφωνο με το γαμπρό της ηλικιωμένης.

Όταν της ζήτησαν λεφτά για την παραγγελία, 350 ευρώ, αυτή είπε πως δεν έχει καθόλου χρήματα και προέτρεψε τους δράστες να αποταθούν στο γαμπρό της όταν θα επέστρεφε από την εργασία του. Οι δράστες φανερά εκνευρισμένοι μπήκαν στο αυτοκίνητό τους και τράπηκαν σε φυγή.

Συνέχισαν όμως τη δράση τους στο Σμίλα Ολυμπίας, όπου πλησίασαν 78χρονη έχοντας μαζί τους και μια γυναίκα. Προσποιήθηκαν τους εφοριακούς και είπαν πως ο γιος της ηλικιωμένης χρωστά στην Εφορία, πεντακόσια ευρώ. Εδώ όμως έγιναν περισσότερο πειστικοί, απέσπασαν το ποσό και... μην τους είδατε.

Να σημειώσουμε οτί τα 500 αυτά ευρώ ήταν μέρος της σύνταξης της ηλικιωμένης, που είχε εισπράξει λίγη ώρα πριν ...

Καλό θα ήταν, όπως συνιστά και η Αστυνομία, όσοι έχουν ηλικιωμένους γονείς να τους ενημερώσουν για τη δράση τέτοιων απατεώνων, για να 'ναι "ψυλλιασμένοι" όταν επιτήδειοι επιχειρήσουν να τους προσεγγίσουν και να τους αποσπάσουν χρήματα.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...