Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Νέος προπονητής στη Λάρισα ο Ουαλός Κόουλμαν

Δουλεύει ως πρώτος προπονητής από 33 ετών
Στον Ουαλό Κρις Κόουλμαν κατέληξε ο Κώστας Πηλαδάκης για τη θέση του προπονητή στη Λάρισα.

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ συναντήθηκε σήμερα σε αθηναϊκό ξενοδοχείο με τον 40χρονο Βρετανό και κατά πληροφορίες επήλθε συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών. 

Το μόνο που απομένει είναι η ανακοίνωση για τη σύναψη συνεργασίας. 

Ο Κόουλμαν θα διαδεχτεί τον Γιάννη Παπακώστα στον πάγκο της ΑΕΛ, στη δεύτερη απόπειρα του να δουλέψει εκτός βρετανικών γηπέδων.

Προηγήθηκε η θητεία του στη δεύτερη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ (19 ματς) τη σεζόν 2007-2008.

Δουλεύει ως πρώτος προπονητής από τα 33 του και πρώτος σταθμός ήταν το 2003 η Φούλαμ στην οποία έμεινε μέχρι τον Απρίλιο του 2007.

Κάθισε στον πάγκο της Φούλαμ σε 141 ματς και δούλεψε μεταξύ άλλων με παίκτες όπως οι Έντβιν Φαν Ντε Σάαρ, Άντι Κόουλ, Τόμας Ραντζίνσκι, Πάπα Μπούμπα Ντιόπ και Φιλίπ Κριστανβάλ.

Επιστρέφοντας από την Ισπανία, δούλεψε από τον Φεβρουάριο του 2008 μέχρι τον περασμένο Μάιο στην Κόβεντρι (117 ματς). Συνολικά το ποσοστό νικών του σε 277 ματς ως προπονητής είναι 32,3 % και ηττών 39,9 %. Το Φεβρουάριο του 2009 αναδείχτηκε "προπονητής του μήνα" καθοδηγώντας την Κόβεντρι.

Ως ποδοσφαιριστής (αμυντικός) τη δεκαετία του '80 και '90 έπαιξε στις Σουόνσι, Κρίσταλ Πάλας Μπλάκμπερν, Φούλαμ (478 ματς - 23 γκολ). Μετράει και 32 συμμετοχές στην Εθνική Ουαλίας.

Ο Κόουλμαν θα παρακολουθήσει την Κυριακή στο ΟΑΚΑ τον αγώνα ΑΕΚ-Λάρισα και αναμένεται από τη Δευτέρα να πιάσει δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...