Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Δήμαρχος Πύργου: «Ζούμε μια νέα τραγωδία με τα σκουπίδια»

Δήμαρχος Πύργου: «Ζούμε μια νέα τραγωδία με τα σκουπίδια»
Υπολειτουργεί ο δεματοποιητής και ο δήμος δυσκολεύεται να πληρώσει το προσωπικό που τον λειτουργεί...
Από μια κλωστή κρέμεται η διαδικασία διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στον δήμο Πύργου εξαιτίας ποικίλων προβλημάτων που συνθέτουν μια κατάσταση «τραγική», όπως παρατήρησε ο ίδιος ο δήμαρχος.
«Αυτές τις μέρες ζούμε μια νέα τραγωδία με τα σκουπίδια, όπου, επειδή δεν έχουμε ούτε 5.000€ για να πληρώσουμε τους εργάτες που δουλεύουν εκεί, υπολειτουργεί το σύστημα αποκομιδής και δεματοποίησης».

Αυτή είναι η δήλωση του δημάρχου Μάκη Παρασκευόπουλου κατά την προχθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου.

Όπως δήλωσε στο ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος – Καθαριότητας Ανδρέας Ανδρικόπουλος, τα προβλήματα στην «αλυσίδα» διαχείρισης των απορριμμάτων ξεκίνησαν όταν ο δεματοποιητής άρχισε να απορροφά και τα σκουπίδια των δήμων Ωλένης, Ιάρδανου και Βώλακος, ενώ ήδη διαχειριζόταν ήδη τα σκουπίδια των δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Φολόης.

Το όλο σύστημα άρχισε να υπολειτουργεί αφού το προσωπικό δεν επαρκεί για να λειτουργεί ο δεματοποιητής πέραν ενός τυπικού εργασιακού οκτάωρου.

Εκτός αυτού, ο δήμος στην κατάσταση που βρίσκεται από οικονομικής πλευράς, δεν είναι σε θέση να προσλάβει άλλους εργάτες με σύμβαση ορισμένου χρόνου για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θα μπορεί να τους πληρώνει.

Σύμφωνα με πηγές του δημαρχείου, τα χρήματα που θα πάρει ο δήμος ως δάνειο (980.000€) θα απορροφηθούν όλα σε παλαιότερες υποχρεώσεις απέναντι σε προμηθευτές και από το ποσό αυτό δεν προβλέπεται να διατεθεί ούτε ευρώ για λειτουργικές δαπάνες του δήμου.

Η κατάσταση είναι τόσο οριακή ώστε κάποιοι να μιλούν ακόμη και για κατάρρευση ολόκληρου του συστήματος αποκομιδής και διάθεσης των απορριμμάτων, αν με κάποιον τρόπο δεν περιέλθουν στο ταμείο του δήμου χρήματα για την κάλυψη αυτών των βασικών λειτουργικών αναγκών.

Και, όπως όλα δείχνουν, χρήματα δεν προβλέπεται να εισρεύσουν στα ταμεία του δήμου αν δεν ξεκινήσει το νέο καθεστώς του «Καλλικράτη», το οποίο θα απαιτήσει αρκετό χρόνο μέχρι να φτάσουμε σε έσοδα για τους νέους δήμους.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...