Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία και αυτή την εβδομάδα

«Εφιαλτική» αναμένεται η επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα...
καθώς οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς ανακοίνωσαν απεργιακό μπαράζ, που περιλαμβάνει 24ωρες απεργίες και στάσεις εργασίας από την αύριο έως την Πέμπτη.

«Χειρόφρενο» αναμένεται να τραβήξουν όλα τα μέσα (Μετρό, Ηλεκτρικός, Προαστιακός, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ) την ερχόμενη Τρίτη 14 και Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, οπότε οι εργαζόμενοι κήρυξαν 24ωρες απεργίες.

Επίσης, τα σωματεία έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τετάρτη, ημέρα της γενικής πανεργατικής απεργίας της ΓΣΕΕ.

Αναλυτικότερα, οι εργαζόμενοι σε όλα τα ΜΜΜ έχουν κηρύξει:

- Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου εξάωρη στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, δηλαδή τις ώρες λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

- Την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου εξάωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

- Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 24ωρη απεργία

- Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας (τα Μ.Μ.Μ. θα λειτουργήσουν κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον κόσμο που θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ).

- Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 24ωρη απεργία

Απεργούν και οι τράπεζες

Την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 14 και 15 Δεκεμβρίου αποφάσισε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεως Ελλάδος (ΟΤΟΕ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, για την κατ' επίφαση στήριξη της ελληνικής οικονομίας πλήττει τον πυρήνα της υπόστασης του συνδικαλιστικού κινήματος, γιατί καταφέρνει ισχυρό πλήγμα στις συλλογικές συμβάσεις και τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών της, η ΟΤΟΕ προγραμματίζει συγκέντρωση:

-την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στη 13:00 στο Σύνταγμα και

-την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως.

Απεργία διαρκείας από τη Δευτέρα προανήγγειλαν οι εργαζόμενοι της ΑΤΕbank.

24oro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...