Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Ακόμα μία παιχνιδοθήκη στον Πρόδρομο Πηνείας

Ακόμα μία παιχνιδοθήκη στον Πρόδρομο Πηνείας
Χαρά και ενθουσιασμός για τα παιδιά στον Πρόδρομο Πηνείας που δέχθηκαν την επίσκεψη του Ομίλου Ηλείων για τον Πολιτισμό και την Ανάπτυξη «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας».

Έλαμψαν από χαρά και ευχαρίστηση τα προσωπάκια των περίπου 70 παιδιών στον Πρόδρομο Πηνείας όπου με ένα χαμόγελο και ένα αληθινό ευχαριστώ στα παιδικά τους χείλη υποδέχθηκαν...
...τα μέλη του Ομίλου Ηλείων για τον Πολιτισμό και την Ανάπτυξη «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας», τα οποία τους προσέφεραν παιχνίδια για τη δημιουργία δανειστικής παιχνιδοθήκης.

Η αυλή και η αίθουσα του σχολείου γέμισαν με τις χαρούμενες φωνές των παιδιών τα οποία δεν χόρταιναν να βλέπουν και να παίζουν με τα παιχνίδια που απλόχερα τους πρόσφεραν άλλα παιδιά της Ηλείας αλλά και καταστήματα από τον Νομό αλλά και την εταιρεία παιχνιδιών LEGO.

Στόχος του Ομίλου, όπως είπε η πρόεδρός του κα Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη είναι μέσα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, τα παιδιά να νιώσουν το συναίσθημα της αλληλεγγύης και της προσφοράς και να δώσουν ένα από τα αγαπημένα τους παιχνίδια, που ίσως πλέον δεν χρησιμοποιούν, σε άλλα παιδιά που τα έχουν ανάγκη.

Η ταμίας του Ομίλου κα Άννα Παπαϊωάννου – Γεωργακοπούλου επεσήμανε ότι όπως κάναμε στην Πέρσαινα, έτσι και τώρα στον Πρόδρομο, με την αγάπη και τη συνεισφορά των Ηλείων πολιτών, θα δημιουργήσουμε την Παιχνιδοθήκη στο παλιό νηπιαγωγείο.

Στο κάλεσμα του Ομίλου Ήλιδας – Ολυμπίας ανταποκρίθηκαν πολλά παιδιά της Ηλείας τα οποία προσέφεραν παιχνίδια τους για να παίξουν με αυτά κάποια από τα παιδιά του δυσπρόσιτου χωριού Πρόδρομος.

Ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος κ. Χαρίλαος Σιαμαντάς, αλλά και οι γονείς των παιδιών ευχαρίστησαν τα μέλη του ΔΣ του Ομίλου Πολιτεία Ήλιδας – Ολυμπία, αλλά και τον βουλευτή και πρώην υφυπουργό Γιώργο Κοντογιάννη ο οποίος ως μέλος του Ομίλου είχε εργασθεί για τη συλλογή των παιχνιδιών και παρευρίσκετο στην εκδήλωση.

Η πρωτοβουλία του Ομίλου Ήλιδας – Ολυμπίας θα επαναληφθεί αφού παιδιά από όλη την Ηλεία, αλλά και καταστήματα με παιχνίδια συνεχίζουν να προσφέρουν για να ενισχύσουν την ιδέα για τη δημιουργία δανειστικών παιχνιδοθηκών, κατά τα πρότυπα των δανειστικών βιβλιοθηκών, ώστε μέσα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα αγοράς παιχνιδιών να έχουν την ευκαιρία να γευθούν τη χαρά που γεύονται και άλλα συνομήλικά τους παιδιά, και να μεγαλώνουν ισορροπημένα λαμβάνοντας όχι μόνο γνώσεις αλλά και τη χαρά του παιχνιδιού.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...