Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Βυθίστηκε πλοίο με λαθρομετανάστες στην Κέρκυρα

Στο λιμάνι της Κέρκυρας έχουν μεταφερθεί οι λαθρομετανάστες που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος που βυθίστηκε, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες του λιμενικού για τον εντοπισμό συνεπιβατών τους.

Όπως ανακοινώθηκε αρχικά από το λιμενικό, οι λαθρομετανάστες τους οποίους διέσωσε το φορτηγό πλοίο “Momentum scan” με σημαία Ολλανδίας και εν συνεχεία μετέφερε στο λιμάνι της Κέρκυρας ήταν 241.

Με την καταμέτρηση τους αργότερα σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διαπιστώθηκε ότι είναι 230, 214 άντρες, 11 γυναίκες και 5 παιδιά. 

Δεκαπέντε από τους διασωθέντες είχαν μικροτραυματισμούς καθώς στην περιοχή επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συμμετέχουν ένα ελικόπτερο “Σούπερ Πούμα”, παραπλέοντα πλοία, καθώς κι ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης.
e-net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...