Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Βρέχει βράχους στην Τιθορέα: Πανικόβλητοι οι κάτοικοι

Ξεκίνησε και πάλι η "βροχή των βράχων" τρομοκρατώντας τους κατοίκους που τρέμουν να κοιμηθούν το βράδυ στα... σπίτια τους. 
Δείτε τι λέει ο δήμαρχος και ειδικοί επιστήμονες που έφτασαν στην περιοχή.

Ένας τεράστιος βράχος είχε αποκολλήθει από τη θέση του πριν από ένα μικρό χρονικό διάστημα και άρχισε να κάνει μια διαδρομή θανάτου... Οι κάτοικοι της περιοχής της Τιθορέας ανησύχησαν καθώς είδαν να ξυπνά ο εφιάλτης μετά από 11 χρόνια.



Η κατολίσθηση του βράχου ισοπέδωσε δύο σπίτια, προκάλεσε υλικές ζημιές αλλά και γέμισε τους κατοίκους με τρόμο. Ο δήμαρχος κ Ντούρος υποσχθέθηκε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και κάλεσε στο σημείο ειδικούς επιστήμονες να εκτιμήσουν την ζημιά.



Μόλις μια εβδομάδα μετά την επίσκεψη του κλιμακίου των ειδικών επιστημόνων όμως η "βροχή των βράχων" ξανάρχισε καθώς σήμερα νωρίς το πρωί, όπως είπαν στο LamiaReport κάτοικοι της περιοχής, αποκολλήθηκαν τρεις τεράστιοι βράχοι, οι οποίοι ευτυχώς σταμάτησαν στα δέντρα του δάσους πάνω από το χωριό. Οι κάτοικοι έντρομοι πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους και φοβούνται ότι η βροχή των βράχων θα συνεχιστεί, αφού κανείς δεν μπορεί να τους διαβεβαιώσει για το εάν μπορούν να κοιμηθούν με ασφάλεια στα σπίτια τους.



Το προηγούμενο Σάββατο οι δυο καθηγητές του Εθνικού & Καποδιστριακού πανεπιστήμιου Αθηνών κ. κ. Ευθύμιος Λέκκας και Ευάγγελος Λόγος, μαζί με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Στερεάς κ. Απ. Καραναστάση επισκέφθηκαν την περιοχή, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Θεόδωρου Ντούρου για να εξετάσουν επι τόπου το επικίνδυνο αυτό φαινόμενο ώστε να δρομολογηθούν κάποιες λύσεις.

24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...