Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Στο "τραπέζι" η μόλυνση των ελαιοτριβείων


Γη/περιβάλλον ( 08/10/2010 15:45 )
Στο \"τραπέζι\" η μόλυνση των ελαιοτριβείων
Με αφορμή την έναρξη της νέας ελαιοκομικής περιόδου έγινε σήμερα σύσκεψη στη Ν.Α Ηλείας με τους ελαιοτριβείς προκειμένου να δοθεί λύση στο σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα που δημιουργούν τα απόβλητα…
Οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της νομαρχίας Ηλείας αναφέρθηκαν στις υποχρεώσεις των ελαιοτριβείων όπως αυτές προκύπτουν από την ισχύουσα νομοθεσία, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ρύπανσης που κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται με τα φυτικά απόβλητα να μετατρέπουν μαύρο το νερό των ποταμών.
« Δυστυχώς για το πρόβλημα της διάθεσης των αποβλήτων έχουν προταθεί διάφορες λύσεις χωρίς ωστόσο να καταστεί δυνατή μέχρι τώρα μια ολοκληρωμένη λύση», δήλωσε μετά το πέρας της σύσκεψης ο νομάρχης Ηλείας Χ. Καφύρας.
Κατά τη δήλωσή του, ένα δεύτερο θέμα που εξετάστηκε αφορά τους ελαιοτριβείς που έχουν μπει σε αναπτυξιακά προγράμματα και δεν έχουν ακόμα εξασφαλίσει τη βεβαίωση διάθεσης των αποβλήτων με κίνδυνο να απενταχθούν με τεράστια  οικονομική ζημιά.
«Όσον αφορά το εργοστάσιο επεξεργασίας που σταμάτησε να λειτουργεί επειδή δεν πληρούσε τις απαραίτητες περιβαλλοντικές προϋποθέσεις ο ιδιοκτήτης διαβεβαίωσε ότι ο μηχανολογικός  εξοπλισμός (δηλ. ξηραντήρια κλπ) θα είναι έτοιμος μέχρι 10-11-2010 πλην όμως υπάρχει φόβος καθυστέρησης στην εξασφάλιση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων από την Περιφέρεια», είπε ο κ. Καφύρας.
Άμεσος στόχος της Ν.Α. Ηλείας είναι φέτος  να λειτουργήσουν τα ελαιοτριβεία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία προκειμένου να σταματήσει η μόλυνση του περιβάλλοντος από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.
HLEIA TORA



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...