Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Ελληνική πραγματικότητα η παιδική παχυσαρκία


4 στα 10 ελληνόπουλα είναι παχύσαρκα

Ιδιαιτέρως ανησυχητικά είναι τα τελευταία ευρήματα σχετικά με το φαινόμενο της παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου, 4 στα 10 Ελληνόπουλα είναι ήδη παχύσαρκα και υπέρβαρα με σαφή αυξητική τάση σε σχέση με παλαιότερες επιστημονικές εκτιμήσεις.

«Θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα από την Πολιτεία προκειμένου η χώρα μας να καταφέρει τα επόμενα χρόνια να «απασφαλίσει» αυτή τη βόμβα, για να αποφύγουμε στο μέλλον τις οδυνηρές συνέπειες τόσο στον κοινωνικό όσο και στον οικονομικό τομέα», τονίζει σχετικά ο καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου της Αθήνας Ιωάννης Λεκάκης.

Στα παχύσαρκα παιδιά η αρτηριοσκλήρυνση αρχίζει νωρίς. Ο βαθμός παχυσαρκίας σχετίζεται με την παθολογική λειτουργία των αγγείων που αποτελεί την πρώτη ένδειξη αρτηριοσκλήρυνσης.

Οι βασικές αιτίες παιδικής παχυσαρκίας, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες είναι η αυξημένη πρόσληψη θερμίδων και η μειωμένη άσκηση. Η αστική ζωή, η έλλειψη χώρων άθλησης, η μείωση των ωρών γυμναστικής στα σχολεία και το γεγονός ότι στο σπίτι τα παιδιά καθηλώνονται μπροστά στην τηλεόραση η στα επιτραπέζια παιγνίδια, δρουν αυξητικά στο πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...