Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Πού "πονάει" η ΕΛ.ΑΣ. - επιτελική σύσκεψη στον Πύργο

Πού \"πονάει\" η ΕΛ.ΑΣ. - επιτελική σύσκεψη στον Πύργο
Από την επίσκεψη του στρατηγού Γαλιάτσου στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας. Κάτω εκπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων επιδίδει υπόμνημα στον στρατηγό.
Ο «Καλλικράτης» που είναι απαραίτητος και για την Ελληνική Αστυνομία ήταν ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα που τέθηκαν «επί τάπητος» στη μεσημεριανή σύσκεψη υπό τον αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ. κ. Γεώργιο Γαλιάτσο, γενικό επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας.

Η σύσκεψη έγινε στο μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας στον Πύργο και εκτός του κ. Γαλιάτσου, παραβρέθηκαν ο αστυνομικός επιθεωρητής Δυτικής Ελλάδας υποστράτηγος κ. Σωτήρης Χρονόπουλος, ο αστυνομικός διευθυντής Ηλείας κ. Αριστείδης Μαρτζάκλης, ο αστυνομικός διευθυντής κ. Νίκος Μαρούντας, καθώς και άλλοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Γαλιάτσος υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η ανάγκη αναδιάρθρωσης και προσαρμογής των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ στη δομή του «Καλλικράτη» είναι δεδομένη και εξετάζονται τρόποι υλοποίησης ενός τέτοιου σχεδίου, προκειμένου η Αστυνομία να αποκτήσει μια πιο λειτουργική δομή και να ενισχυθούν τα επιχειρησιακά της καθήκοντα.
Ο κ. Γαλιάτσος εξέτασε όλα τα ζητήματα που αφορούν το νομό μεταξύ των οποίων και αυτά που αφορούν την αστυνόμευση, τονίζοντας ότι προσπάθεια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και της κεντρικής διοίκησης της ΕΛ.ΑΣ. είναι να υπάρξει βελτίωση σ’ όλους τους τομείς.
Έδωσε κάποιες κατευθύνσεις στους αξιωματικούς για τον τρόπο που η υπηρεσία μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματική απέναντι στα προβλήματα του πολίτη, επισημαίνοντας ότι μπαίνουμε σε μια δύσκολη περίοδο όπου αναμένεται να υπάρξουν ιδιαίτερες απαιτήσεις από την Αστυνομία καθώς εκτιμάται ότι θα ενταθούν οι κοινωνικές αντιδράσεις και θα παρουσιάσει έξαρση και η παραβατικότητα.

Ως προς την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης ο κ. Γαλιάτσος τόνισε ότι η Ηλεία εμφανίζεται ενισχυμένη σε σχέση με πέρυσι και με τα προηγούμενα έτη, παρατηρώντας ότι ο νομός μας συγκριτικά με άλλους δεν εμφανίζει μεγάλα ποσοστά εγκληματικότητας, ούτε ιδιαίτερα αυξημένους πληθυσμούς αλλοδαπών, νόμιμων ή παράνομων.

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Ηλείας συνάντησε τον κ. Γαλιάτσο και του επέδωσε υπόμνημα με ορισμένα από τα σημαντικότερα αιτήματα, όπως:
-Ενίσχυση της Α.Δ. Ηλείας με αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς καθότι εκτιμάται μαζική έξοδος αστυνομικών από την υπηρεσία λόγω των γνωστών κλαδικών θεμάτων που αντιμετωπίζουν με τις αποδοχές τους.

-Χορήγηση τεσσάρων αυτοκινήτων για την κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...