Αισθητή πτώση θερμοκρασίας

Αισθητή πτώση θερμοκρασίας
Αισθητή είναι από νωρίς το πρωί της Παρασκευής 8 Οκτωβρίου η πτώση του υδραργύρου σε ολόκληρη την Ηλεία με την θερμοκρασία να φτάνει τους 23 με 24 βαθμούς ενώ χθες το μεσημέρι τα θερμόμετρα έφτασαν τους 27 με 28 βαθμούς. Κρύο το πρωί του Σαββάτου.
Το βράδυ της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου περιμένουμε χαμηλές για αρχές Οκτωβρίου θερμοκρασίες καθώς λόγω της ξαστεριάς και της νηνεμίας έντονη θα είναι η θερμοκρασιακή αναστροφή στις γνωστές στο φαινόμενο αυτό περιοχές (Ωλένη, Ολυμπία, Φολόη) με θερμοκρασίες κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότερα στο Δελτίο Καιρού στην ενότητα "Ο... καλός μας ο καιρός"
  • Εν συντομία λίγα Μετεωρολογικά
Θερμοκρασιακή αναστροφή συμβαίνει όταν η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας αντί να μειώνεται με το ύψος αυξάνεται. Παρατηρείται σε μικρές υψομετρικές κλίμακες σε κλειστά λεκανοπέδια ή πεδιάδες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η γη λόγω έντονης ακτινοβολίας ψύχεται με τέτοιο τρόπο ώστε τα στρώματα αέρα κοντά στο έδαφος να ψύχονται, ενώ τα υπερκείμενα στρώματα ναι διατηρούν αυξημένες θερμοκρασίες. Αναστροφή μπορεί να συμβεί όταν ψυχρά ρεύματα από τις πλαγιές των βουνών εκτοπίζουν το ζεστό αέρα της επιφανείας του εδάφους.

ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ