Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Με το βλέμμα στην Κέρκυρα

 

Ολοκληρώνεται η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Πράξη Νο 2 σήμερα για την 12η αγωνιστική με πέντε αναμετρήσεις. Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην Κέρκυρα με σκοπό να επιστρέψει στην κορυφή μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ. Σπουδαίοι και οι υπόλοιποι αγώνες.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΞΑΝΘΗ

Η επαρχία φημίζεται για τον καθαρό αέρα, το πράσινο και τη δυνατότητα να χαλαρώνεις, μακριά από το άγχος της πόλης. Οι παίκτες του Αστέρα και της Ξάνθης δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα, αλλά ο αέρας που τους λείπει είναι εκείνος της μεγάλης κατηγορίας. Η ομάδα της Τρίπολης έχει μια απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη και με νίκη θα καταφέρει να δει τα πράγματα πιο ήσυχα και πιο αισιόδοξα, σε αντίθεση με τους ακρίτες που βρίσκονται πολύ κοντά στις… κακές τις θέσεις και θέλουν να παραμείνουν αήττητοι για τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.-ΚΑΒΑΛΑ

Στην cult Super League, υπάρχουν κάποια παιχνίδια που αξίζει να παρακολουθήσεις. Και αξίζουν όχι μόνο για τις ικανότητες των ποδοσφαιριστών ή τον προπονητών, αλλά για το «ειδικό βάρος» που κουβαλούν οι πρόεδροί τους. Ή έστω οι ιδιοκτήτες. Ο αδυνατισμένος Μάκης Ψωμιάδης χάνει λίγο από τον Αχιλλέα Μπέο σε κιλά, ωστόσο πρόκειται για μια ιδιαίτερη συνάντηση, από την οποία ένας θα βγει νικητής. Το βέβαιο στην περίπτωσή τους είναι πως… δεν χωράνε στοιχήματα!

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ

Για αλλού ξεκίνησε και αλλού βρέθηκε στην πορεία ο Πανιώνιος. Όνειρα, φιλοδοξίες και μια αξιοπρεπή πορεία υπήρχαν στο σκεπτικό τους, όταν έχτιζαν την ομάδα και σίγουρα δεν φαντάζονταν την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Από τέτοια, έχει πολλά να τους περιγράψει ο Ηρακλής, ο οποίος στην ίδια θέση βρισκόταν τα τελευταία χρόνια. Όπως αποδείχθηκε, όμως, στη Λάρισα ομάδες με φανέλα, ιστορία και κόσμο, πάντα βρίσκουν τρόπο να αναγεννιούνται και να μην χάνουν τόσο εύκολα τη μάχη.

ΠΑΟΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Το παιχνίδι ξεκινάει με ένα δεδομένο. Πως αμφότεροι θέλουν καλό αποτέλεσμα για να ξεπεράσουν όσα έγιναν την προηγούμενη αγωνιστική. Ο Ατρόμητος να ρεφάρει την ισοπαλία με τον Εργοτέλη και ο ΠΑΟΚ να ξεχάσει τη βαριά ήττα στο Καραϊσκάκη. Έχουμε, όμως, κι ένα άλλο δεδομένο. Αυτό που θέλει τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να σκοράρει ανελλιπώς και ετησίως με αντίπαλο την ομάδα του Περιστερίου. Κάθε χρόνο κι ένα γκολ για τον Έλληνα επιθετικό που έχει πετύχει γκολ απέναντι στον Ατρόμητο ως παίκτης του Παναθηναϊκού, ως παίκτης του ΠΑΟΚ, ακόμα και ως παίκτης της Καβάλας στην Γ’ Εθνική!

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Το παιχνίδι στην Κέρκυρα έχει ένα… new entry! Τα φώτα λογικά στρέφονται στον Ζεσουάλντο Φερέιρα, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα και ενδέχεται – ανάλογα με το αποτέλεσμα στο ντέρμπι – να είναι εξαιρετικά κρίσιμο. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει έναν απρόσμενο σύμμαχο στο πλευρό του και είναι η παράδοση των νεοφερμένων τεχνικών του τριφυλλιού. Στη δεκαετία που διανύσαμε (2000-2010), το ρεκόρ των προπονητών στο ντεμπούτο τους στο πρωτάθλημα εν μέσω αγωνιστικής περιόδου είναι 4-1-2, με τις δύο ήττες να προέρχονται σε ντέρμπι. Η Κέρκυρα θα προσπαθήσει να σπάσει την παράδοση και να χαλάσει το ντεμπούτο του Φερέιρα, ώστε να διατηρήσει απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...