Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Κίνδυνος κρίσης και στη Γερμανία

Αν και μέχρι πρότινος οι οικονομικοί αναλυτές διαπίστωναν πως η κρίση έχει «χτυπήσει» την περιφέρεια της Ευρωζώνης, τελικά φοβούνται ότι θα επηρεάσει και αυτές του κέντρου όπως η Γερμανία.


Δημοσίευμα της Daily Telegraph αναφέρει πως υπάρχει ενδεχόμενο να επηρεαστεί η πιστωτική αξιοπιστία της Γερμανίας εξαιτίας του κόστους από την οικονομική διάσωση χωρών όπως Ελλάδα και Ιρλανδία.

Σύμφωνα με τον οικονομικό συντάκτη Άμπροουζ Έβανς-Πρίτσαρντ οι τελευταίες εξελίξεις στην Ιρλανδία και η αβεβαιότητα για το μέλλον της Ισπανίας και της Πορτογαλίας έχει αυξήσει τα ασφάλιστρα πιστωτικού κινδύνου της Γαλλίας, της Ολλανδίας και της Γερμανίας.

Σημειώνεται δε, πως σε καλύτερη θέση είναι οι σκανδιναβικές χώρες παρά οι κεντρικές της Ευρωζώνης.

Ο οικονομολόγος αναφέρει πως αν συνεχίζει η Γερμανία να πληρώνει τη διάσωση χωρών τότε και η ίδια θα χρεοκοπήσει προσθέτοντας πως αρκετοί Γερμανοί βάζουν κοσμήματα και λεφτά σε θυρίδες.

Υπογραμμίζει επίσης πως το χρέος της Γερμανίας είναι πολύ μεγάλο για μια χώρα που περνά μεγάλη δημογραφική κρίση και ας μην είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Το δημοσίευμα κλείνει αναφέροντας πως η Άνγκελα Μέρκελ θα έρθει αντιμέτωπη με λαϊκή οργή αν αυξηθούν τα κονδύλια για το ευρωπαϊκό ταμείο στήριξης.
cosmo.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...