Σε κλοιό κακοκαιρίας η δυτική Ευρώπη

http://static.madata.gr/files/XIONIAAGG_798902790.jpgΣε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η δυτική Ευρώπη με το θερμόμετρο να σημειώνει εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή...

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη -συνηθισμένη στις χαμηλές θερμοκρασίες- Βρετανία, το θερμόμετρο έδειξε το μεγαλύτερο ψύχος τα τελευταία 17 χρόνια και σημειώθηκαν θερμοκρασίες μέχρι -17οC!

Η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες στις συγκοινωνίες ενώ η αστυνομία προειδοποιεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Περισσότερα από 10.000 νοικοκυριά έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι, ενώ τα δρομολόγια των τρένων είχαν μεγάλες καθυστερήσεις και στο Νόργουιτς ματαιώθηκαν οι αεροπορικές πτήσεις.

Και στην Πολωνία, όμως, η αναπάντεχη χιονόπτωση προκάλεσε χάος στους δρόμους και αιφνιδίασε τους κατοίκους αλλά και τις αρχές που πασχίζουν να κρατήσουν ανοικτούς δρόμους και σε κατάσταση λειτουργίας τις συγκοινωνίες.

Στην Γερμανία, εξάλλου, τα περισσότερα από τα χιονοδρομικά έχουν ανοίξει νωρίτερα από το αναμενόμενο καθώς το χιόνι έχει φτάσει τους 45 πόντους.

Μεγάλη κακοκαιρία, όμως, αντιμετωπίζει και η Ιταλία όπου ήδη 5 ορειβάτες έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω χιονοστιβάδων. Στον ιταλικό βορρά αντιμετωπίζουν έντονη χιονόπτωση την ώρα που ο νότος πλήττεται από ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις.

24ωρο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ