Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Βασιλιάς στη Μαδρίτη

http://www.katimagiko.gr/sites/default/files/imagecache/edarticle_content/article/2010_11/-%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BB2.jpgΕτοιμος και πάνοπλος για το μεγάλο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο Ολυμπιακός που αντιμετωπίζει στα πλαίσια της έκτης αγωνιστικής τη «βασίλισσα» (ΝΕΤ, 21.45) στη «Κάχα Μάτζικα» έχοντας σαν στόχο... την πέμπτη νίκη που θα τον φέρει μια ανάσα από την πρώτη θέση του ομίλου.
 
Οι Ερυθρόλευκοι προπονήθηκαν κανονικά στο γήπεδο του αγώνα με τον Θοδωρή Παπαλουκά να δίνει το παρών και παρ’ ότι δεν είναι 100% έτοιμος, θα ενισχύσει την προσπάθεια των Ερυθρολεύκων. Αντίπαλος θα είναι και η δυσμενής παράδοση στη Μαδρίτη, όπου οι Πειραιώτες μετρούν μόλις 3 νίκες σε 12 ματς.
 
Η παραπαίουσα Ρεάλ που συνετρίβη στο ΣΕΦ στον πρώτο γύρο με 16 πόντους, παίζει με την πλάτη στον τοίχο και ο Ετόρε Μεσίνα νιώθει την πίεση στον σβέρκο του αφού τα άσχημα αποτελέσματα έχουν φέρει γκρίνια σε κόσμο και δημοσιογράφους. Με τον Ολυμπιακό είναι πιθανό να επιστρέψει και ο Πάμπλο Πριτιζόνι, που προπονήθηκε μετά από μεγάλο διάστημα.

Οι δηλώσεις:

Ντούσαν Ιβκοβιτς: «Είναι ένα δύσκολο ματς για εμάς. Η Ρεάλ είναι υπό πίεση, όμως οι μεγάλες ομάδες λειτουργούν καλύτερα όταν είναι σε πίεση.
 
Αυτό θα τη βοηθήσει να αντιδράσει και θα κάνει το ματς πιο δύσκολο. Άλλωστε, δεν υπάρχουν εύκολα στην Euroleague.
 
Εμείς δεν πάμε για να κρατήσουμε τη διαφορά από το πρώτο παιχνίδι. Δεν υπάρχει στο μυαλό των παικτών αυτό, δεν το έχουμε αναφέρει ούτε στην προπόνηση.
 
Θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε, στον ρυθμό που είχαμε στα προηγούμενα ματς.
 
Είναι σημαντικό που έχουμε τον Παπαλουκά πάλι μαζί μας έστω και αν δεν είναι απόλυτα έτοιμος. Έχει κάνει μόνο δύο ματς, αλλά είναι πολύ σημαντικός για μας. Θα κάνουμε και δύο προπονήσεις στη Μαδρίτη και θα είναι έτοιμος να μας βοηθήσει».

Γιοτάμ Χαλπερίν: «Δύσκολο ματς. Έρχεται από δύσκολα αποτελέσματα. Πιο σκληρή θα αντιδράσει. Θα παρουσιαστούμε κι εμείς όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί».

Γιάννης Μπουρούσης: «Εμείς δεν κοιτάμε τι κάνει η Ρεάλ. Κοιτάμε να είμαστε εμείς έτοιμοι. Πάμε να παίξουμε το μπάσκετ που θέλουμε. ‘‘Κλειδί’’ στο ματς θα είναι η άμυνα στην περιφέρεια. Θέλουμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και να τρέξουμε».

Ετόρε Μεσίνα: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας, καθώς έρχεται μετά από ήττα και αντιμετωπίζουμε έναν από τους βασικούς διεκδικητές μίας θέσης στο φάιναλ φορ στο τέλος της σεζόν.
Για να τα καταφέρουμε, θα πρέπει να έχουμε υψηλό βαθμό συγκέντρωσης, ένταση στο παιχνίδι μας, καλή άμυνα και έλεγχο της μπάλας. Απέναντί μας έχουμε μία ομάδα που διαθέτει έμπειρους παίκτες με ποιότητα και είναι μία καλή ευκαιρία για μας να βελτιωθούμε σαν ομάδα».

Κάρλος Σουάρεθ: «Ο Ολυμπιακός είναι ένας αντίπαλος υψηλού επιπέδου, που έχει σαν στόχο να κατακτήσει φέτος όλους τους τίτλους και έχει βάλει υποψηφιότητα για να βρίσκεται στο φάιναλ φορ. Το αποτέλεσμα του αγώνα θα παίξει μεγάλο ρόλο στην τελική κατάταξη του δευτέρου ομίλου, συνεπώς αυτό κάνει την αναμέτρηση ακόμη πιο σημαντική.
 
Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε καλή κατάσταση και παίζει καλό μπάσκετ. Είναι πολύ πιο δεμένη ομάδα από όταν τους αντιμετωπίσαμε στο παιχνίδι της πρεμιέρας, συνεπώς θα είναι δύσκολο να τους νικήσουμε.
 Για να το πετύχουμε θα πρέπει να δώσουμε και την ψυχή μας στο γήπεδο>>

Το πρόγραμμα του ομίλου:

21.15 Μπάμπεργκ - Ρόμα

21.30 Σαρλερουά - Ουνικάχα

21.45 Ρεάλ - Ολυμπιακός

Η βαθμολογία

1. Ολυμπιακός 4-1

2. Ρεάλ 3-2

3. Ουνικάχα 3-2

4. Μπάμπεργκ 2-3

5. Ρόμα 2-3

6. Σαρλερουά 1-4


24ΩΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...