Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

«Δημιουργικότητα, φαντασία, καλή οργάνωση»

Εκτύπωση

Στα… κλειδιά που θα δώσουν στην Ελλάδα τη νίκη απέναντι στο Ισραήλ στο παιχνίδι της Τρίτης (21:45) για την προκριματική φάση του EURO 2012 ανέφερε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο Πορτογάλος τόνισε πως τα τρία στοιχεία που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο ματς του «Γ. Καραϊσκάκης» είναι η δημιουργικότητα, η φαντασία και η καλή οργάνωση, ενω τόνισε πως το Ισραήλ έχει παρόμοιο τρόπο παιχνιδιού με τη Λετονία.

Στην αρχή ο Σάντος ξεκαθάρισε: «Είναι διαφορετική υπόθεση αυτά τα δύο παιχνίδια, καθώς υπάρχει διαφορά ποιότητας. Οι δύο ομάδες έχουν διαφορετικό ποδοσφαιρικό χαρακτήρα, αλλά ίδια τοποθέτηση στον αγωνιστικό χώρο. Το Ισραήλ παίζει άμυνα και προσπαθεί να βγάλει γρήγορες αντεπιθέσεις. Μπροστά έχει 3-4 γρήγορους παίκτες και με μεγάλες μπαλιές προσπαθούν να βγάλουν τη μπάλα στη πλάτη της αντίπαλης αμυντικής τετράδας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό τον τομέα, για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων».

Για τον τρόπο παιχνιδιού του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ανέφερε: «Το κλειδί για μας είναι να παρατάξουμε μια ομάδα με δημιουργικότητα, φαντασία, καλή οργάνωση και να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο να εκμεταλλευτεί τα δικά του χαρακτηριστικά. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και πιστεύω ότι θα βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι. Επιθυμητό αποτέλεσμα είναι η νίκη και, για να το πετύχουμε αυτό, στο μυαλό μας πρέπει να έχουμε ότι δεν θα αφήσουμε τον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του».

Όσο για τις απουσίες του Βασίλη Τοροσίδη και του Αλέξανδρου Τζιόλη σχολίασε: «H εθνική δεν είναι ο Τζιόλης και ο Τοροσίδης και αυτό πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας. Αν μείνουμε στις απουσίες, που πάντα θα υπάρχουν, τότε κάτι δεν πάει καλά. Σίγουρα θα ήταν καλύτερα για μας, αφού θα είχαμε και άλλες επιλογές, αλλά δεν χρειάζεται ξαφνικά να χάσουμε τον ύπνο μας. Είμαι βέβαιος ότι αυτοί που θα τους αντικαταστήσουν θα πάνε καλά. Έχω εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή. Θα είναι εύκολη δικαιολογία να επικαλεστούμε τα προβλήματα».

Σε ερώτηση για το Ισραήλ απάντησε: «Η συμπαγής άμυνα και η πίεση των αμυντικών μέσων, που βοηθούν στην ανασταλτική λειτουργία, και επίσης η δυνατότητα των αντεπιθέσεων. Όμως εξαρτάται από εμάς: να έχουμε σωστή κυκλοφορία για να φτάσουμε στο γκολ και παράλληλα αλληλοκαλύψεις, όταν χάνουμε την μπάλα.

Είπα πως το ανασταλτικό κομμάτι συνδέεται με τους δύο αμυντικούς μέσους. Πράγματι, ένας κεντρικός μπακ είναι τιμωρημένος. Το αυριανό ματς θα είναι διαφορετικό από ό,τι εκείνο με την Κροατία. Το Σάββατο ξεκίνησε με τρεις, ενώ στα υπόλοιπα παιχνίδια είχε αγωνιστεί με δύο. Μετά το 0-1 με την Κροατία γύρισαν ξανά στους δύο κεντρικούς αμυντικούς. Περιμένουμε να παίξουν όπως αγωνίστηκαν με τη Γεωργία».

Συνεχίζοντας είπε: «Για μένα το πιο σημαντικό είναι αυτά που βλέπω στην προπόνηση. Οι νίκες είναι κάτι σημαντικό, μας δίνουν κίνητρο. Αυτό θα προσπαθήσουμε και αύριο και να χτίσουμε πάνω στην πρώτη νίκη. Μένουν ακόμα πολλά παιχνίδια. Δεν μου αρέσει η λογική των υπολογισμών. Εγώ κοιτάω ότι κάθε παιχνίδι μπορεί να μας δώσει τρεις βαθμούς και αυτούς διεκδικούμε».

Για την κατάσταση των διεθνών ανέφερε: «Οι παίκτες μού δίνουν την αίσθηση ότι είναι καλά. Προσπαθήσαμε να τους αποφορτίσουμε και να τους ξεκουράσουμε. Γενικότερα προσπαθήσαμε να επικεντρωθούμε στην ξεκούραση και στην τακτική να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Σίγουρα θα υπάρχουν και αλλαγές, με δεδομένες τις δύο απουσίες. Πάντως, είναι κρίμα για τον Τζιόλη. Υπάρχει περίπτωση για μία ή δύο αλλαγές επιπλέον, για να φρεσκαριστεί περισσότερο η ομάδα».

Σχετικά με τον προπονητή του Ισραήλ, Λουί Φερναντέζ και την κόντρα του με τον Τύπο της χώρας δήλωσε: «Είναι αναμενόμενη η αρνητική κριτική μετά την ήττα. Ο προπονητής φταίει για όλα και αυτό ισχύει παντού, στο Ισραήλ, στην Ελλάδα, στους συλλόγους... Μπορεί να τους βγει σε καλό και να θέλουν να αποδείξουν τι αξίζουν, μπορεί και σε κακό, αν αγχωθούν από την πίεση».

Κλείνοντας αποκάλυψε ότι στο αρχικό σχήμα της Ελλάδας θα βρίσκεται ο Παντελής Καφές: «Οι αλλαγές που θα γίνουν είναι για φρεσκάρουν την ομάδα. Δεν θα πω άλλες αλλαγές, παρά μόνο ότι θα παίξει ο Καφές».
silvercity.gr
madata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...