Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Σε τροχιά χρεωκοπίας το ΙΚΑ!

Το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, αγγίζουν τα ελλείμματα του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας, του ΙΚΑ, όπως αναφέρουν επίσημα στοιχεία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, από το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, τα 750 εκατομμύρια ευρώ είναι κρατικές οφειλές από τις προβλεπόμενες δαπάνες υγείας, ενώ τα υπόλοιπα 250 εκατομμύρια ευρώ προκύπτουν από την εισφοροδιαφυγή.

Τα συσσωρευμένα χρέη του δημοσίου προς το ΙΚΑ ανέρχονται συνολικά στα 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πλέον τίθεται θέμα για την πληρωμή των συντάξεων χιλιάδων ασφαλισμένων, αλλά και του δώρου των Χριστουγέννων, αφού το ΙΚΑ είναι υποχρεωμένο να καταβάλει μηνιαίως 1 δισ. ευρώ για συντάξεις, και 400 εκατομμύρια ευρώ για το δώρο.

Οι προβλέψεις Αν ο δείκτης ανεργίας ανέβει στο 15%, θα αυξηθούν και οι δαπάνες για τα επιδόματα ανεργίας κατά 25%, αύξηση που ισοδυναμεί με το ποσό των 360 εκατομμυρίων ευρώ, αναφέρουν τα δημοσιεύματα, και σε αυτή την περίπτωση η «μαύρη» τρύπα του ΙΚΑ για το 2011 αναμένεται να τριπλασιαστεί και να εκτιναχθεί στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ.


24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...