Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Πολιτική γκάφα Παπακωνσταντίνου

Έκθετος βρίσκεται ο Υπουργός Οικονομίας μετά την χθεσινή παρέμβασή του, αναφορικά με την τοποθέτηση του επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, ότι ... 
πρώην πρωθυπουργός του είχε εκμυστηρευτεί ότι βρίσκεται σε μια διεφθαρμένη χώρα. Η αρχική τοποθέτηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ότι η δήλωση Γιούνκερ, «φωτογράφιζε» τον Κώστα Καραμανλή, διαψεύστηκε από τον ίδιο τον εκπρόσωπο του επικεφαλής του Eurogroup, o οποίος ανέφερε ότι ο νυν πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ήταν εκείνος που είχε κάνει μια τέτοια τοποθέτηση, έστω και σε επίπεδο δημόσιας συζήτησης.
Από τη ΝΔ, ο Προκόπης Παυλόπουλος σχολίασε δεικτικά, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ότι «επί Κ. Καραμανλή έγιναν τα περισσότερα πράγματα για την αντιμετώπιση της διαφθοράς σε αντίθεση με την εποχή πριν από το 2004, όταν όλα τα σκέπαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά και όλα συγκαλύπτονταν συστηματικά.»

Εξίσου καυστικό ήταν το σχόλιο και της Ντόρας Μπακογιάννη για το θέμα, η οποία ανέφερε ότι «υπάρχει ένα όριο στο πόσο μπορείς να ξεφτιλίσεις τη χώρα.

Για ύβρη και μειωτική δήλωση σε βάρος της χώρας έκανε λόγο ο Ευάγγελος Αντώναρος, στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή. Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε, μιλώντας στον Real FM, ότι «η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών αποτελεί ατόπημα, απαράδεκτο για τα πολιτικά μας ήθη.»

Από την πλευρά της η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει το θέμα όσο γίνεται πιο χαμηλά, καθώς η κριτική που ασκείται σε βάρος του πρωθυπουργού, αλλά και του τσάρου της Οικονομίας είναι έντονη. Ήδη η ΝΔ κάνει λόγο για δικαίωση και αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει θέμα με τον πρωθυπουργό που χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις για τη χώρα που κυβερνά.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, έσπευσε νωρίτερα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις , λέγοντας ότι ουδέποτε ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο για διεφθαρμένη χώρα. «Η κυβέρνηση μάχεται κατά της διαφθοράς από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της χώρας.
 
Η ΝΔ και οι νοσταλγοί του παρελθόντος φέρνουν τη συζήτηση σε θεωρητικές αναζητήσεις. Οι εμπρηστές και οι λιποτάκτες έχουν το θράσος και μιλάνε. Σήμερα υπάρχουν αποτελέσματα κατά της διαφθοράς», κατέληξε ο κ. Πεταλωτής.

Από την άλλη πλευρά η ΝΔ μιλά ανοιχτά πλέον για δικαίωση, αφού ο κ. Γιούνκερ εκτός των άλλων, ανέφερε ότι η απαξίωση της ελληνικής οικονομίας είχε αρχίσει τουλάχιστον δύο με τρεις δεκαετίες νωρίτερα.
Η Ρηγίλλης θεωρεί ότι έτσι δικαιώνεται πλήρως η τοποθέτηση Σαμαρά για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία από το 1981 έως σήμερα.

newsbomb.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...