Η μέρα της αλήθειας

Και τώρα οι δυο τους! Σύγκρουση «γιγάντων» στο Ολυμπιακό Στάδιο, με τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να... ακονίζουν τα ξίφη τους για το El Classico της Σούπερ Λίγκας. 
 
Ένα ντέρμπι για το οποίο θα συζητάμε όλοι μέχρι να γίνει το επόμενο.

«Πράσινοι» και «ερυθρόλευκοι» θέλουν να κάνουν επίδειξη δύναμης, τόσο για τις εντυπώσεις, όσο και για τους βαθμούς. 
 
Πρόκειται για το 52ο ντέρμπι πρωταθλήματος ή για το 32ο από το 1979, όταν το πρωτάθλημα έγινε επαγγελματικό. 
 
Διαλέγετε και παίρνετε. Όμως η ουσία είναι ότι πρόκειται για ένα ματς στο οποίο δεν χωρούν προγνωστικά.

Ο Ολυμπιακός με νίκη θα αυξήσει στους επτά βαθμούς τη διαφορά από τον «αιώνιο» αντίπαλό του και ίσως να βολεύεται ακόμη και με την ισοπαλία, επειδή θα παραμείνει η «ψαλίδα» των τεσσάρων βαθμών. 
 
Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός, που προέρχεται από ήττα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, θα τα δώσει όλα, με σκοπό να ξαναμπεί στο χορό του τίτλου.

Και για να περάσουμε στη. γλώσσα των αριθμών ο Παναθηναϊκός έχει να κερδίσει τους «ερυθρόλευκους» από τις 04/03/07 στο γήπεδο Καραϊσκάκη. 
 
Από τότε ακολούθησαν επτά αναμετρήσεις πρωταθλήματος και κυπέλλου, στις οποίες ανεξαρτήτου έδρας ο Ολυμπιακός πέτυχε τρεις νίκες, ενώ τέσσερα ματς δεν έβγαλαν νικητή.  
 
Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι στα τελευταία πέντε ματς (=δυο νίκες του Ολυμπιακού) οι Πειραιώτες δεν έχουν δεχθεί γκολ, με τον Αντώνη Νικοπολίδη στην εστία τους!

Ο τεχνικός των «πρασίνων» Νίκος Νιόπλιας αναζητεί την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι, με αντίπαλο ομάδα του Λεκανοπεδίου. 
 
Από την άλλη πλευρά ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα επιδιώξει την πρώτη του νίκη επί του Παναθηναϊκού, καθώς έληξαν ισόπαλα και τα δυο ματς στη διάρκεια της πρώτης του θητείας στο λιμάνι.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού θα έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους πάνω στο Τζιμπρίλ Σισέ. Ο λόγος είναι ότι το. κανόνι της ομάδας δεν έχει σκοράρει ακόμη σε ντέρμπι και περιμένουν να ανατρέψει την κακή παράδοση που έχει δημιουργήσει.

Τόσο ο Γάλλος, όσο και ο Αλμπερτ Ριέρα από πλευράς Ολυμπιακού είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος και σίγουρα θα θέλουν να κλέψουν την παράσταση. 
 
Γενικά το μπάτζετ και των δυο «αιωνίων» αντιπάλων ξεπερνά τα 50 εκατ. Ευρώ και οι ποδοσφαιρόφιλοι περιμένουν να δουν θέαμα αντάξιο των χρημάτων που δαπανώνται, ενώ οι εξέδρες του ΟΑΚΑ αναμένεται να γεμίσουν.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα και στο διεθνή διαιτητή Τάσο Κάκο, ο οποίος σφυρίζει την αναμέτρηση. 
 
Με τον Κερκυραίο ρέφερι οι «πράσινοι» μετρούν 10 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες και οι «ερυθρόλευκοι» 11 νίκες, 5 ισοπαλίες και 4 ήττες. Είναι το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» του Κάκου με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό, ενώ στα άλλα δυο που έγιναν στο Καραϊσκάκη κέρδισαν οι «ερυθρόλευκοι».

theplayer.gr 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ