Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Το μεγάλο "φαγοπότι" στον ΕΟΤ με τον κοινωνικό τουρισμό

Το μεγάλο "φαγοπότι" στον ΕΟΤ με τον κοινωνικό τουρισμό

Πόρισμα φωτιά του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης που απεστάλη στα μέσα της περασμένης εβδομάδας όπως αναφέρει «Ο κόσμος του επενδυτή»
στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, δείχνει το «φαγοπότι» που έγινε στον ΕΟΤ με τον κοινωνικό τουρισμό την περίοδο 2006-2008.

Όπως επισημαίνεται στο πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης, οι απώλειες για ΕΟΤ από το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» άγγιξαν συνολικά τα 5,7 εκατ. ευρώ.

Αυτές προήλθαν από την διάθεση δεκάδων χιλιάδων –εικονικών και μη- δελτίων κοινωνικού τουρισμού, τα οποία υπερέβαιναν κατά πολύ τον αριθμό που προβλεπόταν στις σχετικές αποφάσεις.

Για παράδειγμα κατά το έτος 2006 ο αριθμός των προσώπων υπέρ των οποίων εκδόθηκαν δελτία, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε η τότε προϊσταμένη του αρμόδιου τμήματος, ξεπέρασε τα 22.900 έναντι 2.000 που προέβλεπαν οι αποφάσεις…

Κατά το έτος 2007 αναφέρει στη συνέχεια το πόρισμα, από το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης σχεδιάστηκε κατ’ εντολή της γενικής γραμματέως ηλεκτρονική εφαρμογή, η οποία χρησιμοποιήθηκε για την έκδοση 17.800 δελτίων.

Κατά παράβαση των εγκριτικών αποφάσεων του προγράμματος 2007-2008, οι οποίες προέβλεπαν την χορήγηση μόνο 1.500 δελτίων στα μέλη του συλλόγου υπαλλήλων του υπουργείου.

Την ίδια χρονιά διατέθηκαν και άλλα δελτία.

Τέλος κατά το έτος 2008, τα δελτία εκτός ΚΕΠ του προγράμματος 2008-2009, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις μαρτύρων  και εξετασθέντων εκδόθηκαν από το γραφείο του γενικού γραμματέα ΕΟΤ, με ηλεκτρονική εφαρμογή που σχεδιάστηκε για τον σκοπό αυτό, όπως και το προηγούμενο έτος.
Η διαφορά όμως είναι ότι αυτήν την φορά, αφαιρέθηκε το πλαφόν που είχε η ηλεκτρονική εφαρμογή του προηγούμενου έτους, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η εκτύπωση δελτίων χωρίς όριο! Συγκεκριμένα παράνομα δόθηκαν 22.325 δελτία!!!!!!
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...