Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Επεισόδιο με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Πύργου!


Επεισόδιο με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Πύργου!
Σοβαρό επεισόδιο έλαβε χώρα την περασμένη Τετάρτη στο νοσοκομείο Πύργου μεταξύ του προσωπικού του ΕΚΑΒ, του διευθυντή της παθολογικής κλινικής Οδυσσέα Ζαχαριάδη και συγγενών ασθενούς που έπρεπε...
...να μεταφερθεί στο σπίτι του μετά τριήμερη νοσηλεία.

Για το θέμα αυτό εξέδωσε ανακοίνωση το σωματείο Πληρωμάτων 3ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ εκτοξεύοντας κατηγορίες στον κ. Ζαχαριάδη, ενώ ο γιατρός απάντησε σήμερα κατηγορώντας το προσωπικό του ΕΚΑΒ για άρνηση υπηρεσίας. Στην ανακοίνωσή του το σωματείο του ΕΚΑΒ μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Σκηνές που μας γυρίζουν πολλές δεκαετίες πίσω, προκάλεσε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης 27 Οκτωβρίου, στο Τηλεασυρματικό Κέντρο του ΕΚΑΒ στον Πύργο, ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου Οδυσσέας Ζαχαριάδης.
  
Μετά την αιτιολογημένη αδυναμία του τηλεφωνητή βάρδιας να «εξυπηρετήσει» περιστατικό, που κατά τον γιατρό χρειαζόταν να επιστρέψει στο σπίτι του, όχι με οποιοδήποτε ασθενοφόρο, αλλά μόνο με το ΕΚΑΒ και τη συγκεκριμένη ώρα, εξαγριωμένος ο κ. Ζαχαριάδης εισέβαλε, χωρίς δικαιοδοσία, στον χώρο του Τηλεασυρματικού Κέντρου, όπου και επιτέθηκε φραστικά και όχι μόνο στον τηλεφωνητή, με πολύ προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ενώ η χειροδικία από μέρους του, αποφεύχθηκε από την επέμβαση των εργαζομένων στον Τομέα εκείνη την ώρα.
 
Η συμπεριφορά του εν λόγω γιατρού, χαρακτηρίζεται, όχι απλά απαράδεκτη, αλλά επικίνδυνη. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ένας καλός γιατρός θα πρέπει πρωτίστως να είναι Άνθρωπος, ελπίζουμε, αυτή η επιθετικότητά του να μη μεταφέρεται και στους ασθενείς του.

Ο κ. Ζαχαριάδης ως Διευθυντής, οφείλει να γνωρίζει και να δίνει το παράδειγμα, ότι το ΕΚΑΒ είναι η επείγουσα, προνοσοκομειακή φροντίδα και όχι η δευτερογενής διακομιδή.
  
Η ανικανότητα, αδυναμία ή ευθυνοφοβία οποιουδήποτε γιατρού να ανταπεξέλθει στην κάλυψη και διαχείριση ενός περιστατικού μέσα στο Νοσοκομείο, δε μπορεί σε καμία περίπτωση να αποβαίνει σε βάρος των φορολογουμένων πολιτών που σε ένα πραγματικά επείγον περιστατικό έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες που παρέχει το ΕΚΑΒ ο ρόλος του οποίου δεν είναι να κάνει τη μεταφορά περιστατικών για τα οποία έτσι κι αλλιώς στο Νοσοκομείο του Πύργου λειτουργεί Τομέας Δευτερογενών Διακομιδών.


Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά, τη νοοτροπία και την έλλειψη γνώσης του κ. Ζαχαριάδη σχετικά με το ρόλο του ΕΚΑΒ. Δεν είμαστε «ταξί» αλλά το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας».

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του σωματείου Γιάννης Θεοδωρόπουλος και Δημήτρης Λαμπρόπουλος αντίστοιχα.

Τι αναφέρει ο γιατρός Ζαχαριάδης

Από την πλευρά του ο κ. Ζαχαριάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΤ, ανταπέδωσε τις αιχμές στο ΕΚΑΒ αναφερόμενος σε άλλο πιο σοβαρό περιστατικό κατά το πρόσφατο παρελθόν: «Παρ’ ότι υπήρχαν δύο πληρώματα ασθενοφόρων στο νοσοκομείο του Πύργου, αρνήθηκαν να μεταφέρουν το περιστατικό στην Πάτρα, με την δικαιολογία ότι τελείωνε η βάρδια τους 7-7.30 η ώρα και δεν θα προλάβαιναν να γυρίσουν πίσω.

Παρ’ όλο που εγώ τους παρακάλεσα και τους είπα ότι είναι σοβαρό το περιστατικό και είναι επικίνδυνο γιατί είναι πιθανή εγκεφαλική αιμορραγία, το περιστατικό μεταφέρθηκε εκεί, έφτασε 8:10, είχε αλλάξει το νοσοκομείο της Πάτρας, μας δημιούργησαν πρόβλημα εκεί οι παθολόγοι στην Πάτρα που δεν το δέχονταν.

Ευτυχώς οι νευρολόγοι δέχθηκαν το περιστατικό, έκαναν την αξονική και υπήρχε μια εκτεταμένη αιμορραγία εγκεφαλική και μετά από λίγο διασωληνώθηκε. Αυτό το περιστατικό το έκανα αναφορά στο νοσοκομείο και στο ΕΚΑΒ».

Για το περιστατικό της Τετάρτης ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε ότι ενώ αρχικά είχε λάβει την διαβεβαίωση του υπεύθυνου του ΕΚΑΒ για μεταφορά του ασθενούς στο σπίτι του, ο τηλεφωνητής του κέντρου αρνήθηκε να καλέσει ασθενοφόρο με αποτέλεσμα να εξοργιστούν οι συγγενείς του ασθενούς και να υπάρξει σύρραξη.

«Ενώ οι συγγενείς είχαν το χαρτί για τη διακομιδή στο σπίτι, τους δημιούργησαν πρόβλημα λέγοντας ότι δεν γίνονται διακομιδές στα σπίτια με ασθενοφόρα κι έγινε ένα τεράστιο επεισόδιο με τους συγγενείς».

Ο κ. Ζαχαριάδης αποδίδει αυτού του είδους τις δυσλειτουργίες στο γεγονός ότι το ΕΚΑΒ του Πύργου διοικητικά υπάγεται στην Πάτρα.

«Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, ότι τελειώνει η βάρδιά τους και παρατάμε τον άρρωστο στον δρόμο.

Εδώ είναι νοσοκομείο, έχουμε να ασχοληθούμε με αρρώστους οι οποίοι συνήθως έχουν σοβαρά προβλήματα και πρέπει όλοι μας να τους εξυπηρετούμε κι εκτός ωραρίου, αν χρειαστεί».
ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...