Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Ανασκόπηση αθλητικών δρώμενων για το 2010

Ανασκόπηση αθλητικών δρώμενων για το 2010
Η τοξοβόλος Ζωή Παρασκευοπούλου μας προσέφερε πολλές χαρές το 2010

Το 2010 μας άφησε... όμως κατά τη διάρκεια αυτού του έτους είχαμε πολλά και σημαντικά γεγονότα που “σημάδεψαν” είτε ευχάριστα είτε δυσάρεστα τον Ηλειακό αθλητισμό.
Ιανουάριος
Ο Κύρος Βασάρας έδωσε το παρόν στην ΕΠΣΗ με θέμα την βία στα γήπεδα
Το σημαντικότερο γεγονός για τον Ιανουάριο ήταν η συμμετοχή του Κύρου Βασάρα στην ΕΠΣΗ με θέμα την πάταξη της βίας στα γήπεδα. Παράλληλα επιτεύχθηκε η μεγαλύτερη διάκριση για τον Φιλαθλητικό και το τμήμα Μπάντμιντον αφού ο Αντώνης Χατζηφώτης και η Ευγενία Βαγγέλη προκρίθηκαν για τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες ανδρών και γυναικών καίτοι μικρότερης ηλικίας που έγιναν στην Πολωνία. Ακόμα στο πλαίσιο σχολικών πρωταθλημάτων βόλεϊ λυκείων, το 2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας προκρίθηκε στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος – τα αγόρια νίκησαν το ΓΕΛ Λεβιδίου και τα κορίτσια το ΓΕΛ Τρίπολης. Στις 27 του ίδιου μήνα το 2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας πήρε μεγάλη πρόκριση στο μπάσκετ αγοριών, αφού νίκησε με 40-35 το 3ο ΓΕΛ Καλαμάτας, ενώ την ίδια μέρα το 2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας ηττήθηκε στο ποδόσφαιρο με 4-0 απ' την Καλαμάτα, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί.


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Ο Ολυμπιακός Λαμπετίου βράβευσε τον Τζόρτζεβιτς
Στο πλαίσιο των ημιτελικών του Κυπέλλου Ηλείας ο ΠΑΟ Βάρδας νίκησε με 2-1 τον Κένταυρο Μαγούλας, κερδίζοντας ταυτόχρονα την πρόκριση για τον τελικό του θεσμού. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο Αστέρας Αμαλιάδας λίγες μέρες μετά αφού κέρδισε  με σκορ 2-0 τον Πανηλειακό. Ο Ολυμπιακός Λαμπετίου τίμησε τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος αποχώρησε απ' την ενεργό δράση. Επίσης πραγματοποιήθηκε ημερίδα για πτυχιούχους προπονητές ποδοσφαίρου, βετεράνους ποδοσφαιριστές, παράγοντες ομάδων καθώς  και γονείς μικρών ποδοσφαιριστών, διοργάνωσε στο συνεδριακό χώρο της Ν.Α. Ηλείας, η Ομοσπονδία Προπονητών Ποδοσφαίρου Ελλάδας, σε συνεργασία  με τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Ηλείας.


ΜΑΡΤΙΟΣ

Θριάμβευσε ο Άρης Βωβός στο 32ο Ολυμπιακό Ράλλυ
Αυτό το μήνα είχαμε ως σπουδαιότερο γεγονός τον θρίαμβο του Άρη Βωβού στο 32ο Ολυμπιακό Ράλλυ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ατυχία – εγκατάλειψη (στην 6η ειδική) του Νίκου Θωμά και πήρε τη νίκη. Πρώτο πλήρωμα για το νομό μας ήταν οι Κεφάλας και Πετρόπουλος. Επίσης είχαμε και πολλές επιτυχίες και καλές επιδόσεις στους αγώνες στίβου των γυμνασίων. Τον ίδιο μήνα τιμήθηκαν οι Ηλείοι αθλητές: Π. Ιακωβάκης, Αθ. Πέρρα, Μ. Σωτηρακοπούλου και Σ. Καίσαρης στο πλαίσιο της εκδήλωσης βράβευσης των κορυφαίων του ΣΕΓΑΣ.

Στα τέλη του Μαρτίου ένας απ' τους κορυφαίους Έλληνες ποδοσφαιριστές, ο Αντώνης Αντωνιάδης επισκέφθηκε την Ηλεία και συνεργάστηκε με τους φορείς της περιοχής μας, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της καταπολέμησης της βίας στα γήπεδα.

Στις καθυστερήσεις κρίθηκε ο 37ος τελικός του Κυπέλλου Ηλείας, μεταξύ του Αστέρα Αμαλιάδας και του ΠΑΟ Βάρδας, με τους “βυσσινί” να επικρατούν με σκορ 2-0 και να πανηγυρίζουν έξαλλα και δίκαια το 12ο τρόπαιο στην ιστορία τους. Το 3ο BASKETBALL CAMP λαμβάνει χώρα στο νομό μας και συγκεκριμένα στο κλειστό “Γεώργιος Βασιλακόπουλος” στον Πύργο. Στο camp αυτό δίδαξε τα μυστικά του μπάσκετ ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Μίσσας

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

23 μετάλλια μέτρησαν οι Ηλείοι αθλητές στα “Κοροίβεια 2010”23 μετάλλια μέτρησαν οι Ηλείοι αθλητές στα “Κοροίβεια 2010”

Επιτυχίες Ηλείων στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα στίβου
Η σπουδαιότερη επιτυχία για τον Ηλειακό αθλητισμό το μήνα Απρίλιο αναμφισβήτητα μπορεί να θεωρηθεί η μεγάλη επιτυχία που είχε ο νομός μας στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα στίβου. Τις πρωτιές στα ατομικά αθλήματα των κατηγοριών που ανήκουν κατέκτησαν οι: Μάντης, Κουκούμη, Μαρκοπούλου, Τούντα και Σιδέρης. Παρουσία των βουλευτών Ηλείας κ.κ. Τάκη Αντωνακόπουλου και Τάκη Δημητρουλόπουλου, του δημάρχου Πύργου κ. Μάκη Παρασκευόπουλου, του προέδρου του δημ. συμβουλίου κ. Στάθη Καννή κ.α. γίνεται στο δημαρχείο Πύργου η συγκέντρωση της ΓΕΠ Ίφιτος, που αφορούσε τις τελευταίες εξελίξεις στο σωματείο. Δυστυχώς κάποια λύση δεν βρέθηκε. Ο Αστέρας Αμαλιάδας επικράτησε του Ολυμπιακού Κεφαλλονιάς με σκορ 2-0 στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας. Ο Αετός Αλποχωρίου τίμησε τον αείμνηστο Χρήστο Δήμα. Ο Αστέρας Αμαλιάδας προκρίθηκε στους “8” του θεσμού επικρατώντας με σκορ 2-1 του Ξυλόκαστρου.

ΜΑΙΟΣ

Ο Αστέρας αναδείχθηκε πρωταθλητής της Α' κατηγορίας
Ο Αστέρας Αμαλιάδας κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας στα μπαράζ με αντίπαλο την Δάφνη Ανδραβίδας κι αυτό είναι το σημαντικότερο γεγονός του Ηλειακού αθλητισμού για τον Μάιο. Τις δυο πρώτες θέσεις πανηγύρισε η Ηλεία στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα στίβου, γυμνάσιων – λυκείων που διεξήχθη στο Σχηματαρι Βοιωτίας με την Κουκούμη και την Μαρκοπούλου σε “τρελά κέφια”! Πραγματοποιήθηκε η βράβευση  των πρώτων σκόρερ των τοπικών πρωταθλημάτων και η απονομή του κυπέλλου Ήθους απ' την ΕΠΣΗ. Όμορφο θέαμα είχαμε στο  διήμερο  τουρνουά  που διοργάνωσε «Το Χαμόγελο του παιδιού» σε συνεργασία με την Ε.Π.Σ.Η. Ο Πανηλειακός ήταν ο νικητής του τουρνουά, επικρατώντας στον τελικό 2-1 του “σκληροτράχηλου” ΠΑΟ Βάρδας, αλλά εκείνο που μετράει απ' αυτή την ξεχωριστή αθλητική εκδήλωση είναι ότι το ποδόσφαιρο της Ηλείας, φανέρωσε ότι μπορεί να προσφέρει και στην κοινωνία!

ΙΟΥΝΙΟΣ









Δεύτερη συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδας σε μουντιάλ
Την απόφαση να δημιουργήσουν ΤΑΠ (κι όχι ΠΑΕ λόγω κόστους) πήραν  τα μέλη και η διοίκηση του Ερασιτέχνη Πανηλειακού, κατά την διάρκεια της Γ.Σ. η οποία πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Πύργου. Η ομάδα του Πανηλειακού νίκησε στον τελικό του παιδικού πρωταθλήματος   με σκορ 1-0 τον Αργοναύτη Κατακόλου και κατέκτησε το κύπελλο. Ο Μιχάλης Αποστολόπουλος αναδείχθηκε Γενικός Γραμματέας στην Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας, μετά τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου. Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο δεύτερο Μουντιάλ της ιστορίας της. Πρωτιές για Κοκλώνη, Πέρρα, Π. Ιακωβάκη και Χρυσαειδή κατά την διάρκεια των αγώνων του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών – γυναικών. Ακόμη 2ος στο μήκος νέων ανδρών ήταν  ο Νίκος Καψής και  3η στο μήκος νέων γυναικών η Δέσποινα Κουκούμη. Νέος πρόεδρος της ΓΕΠ αναδείχθηκε ο Νώντας Κυριαζής.

ΙΟΥΛΙΟΣ

 Οι μεταγραφές δίνουν και παίρνουν στον Ηλειακό αθλητισμό
Έγινε συμφωνία για συγχώνευση Ηλειακού Λεχαινών και ΑΕΜ. Πρώτη μεταγραφή για Κόροιβο Αμαλιάδας στο μπάσκετ, αποκτώντας τον Γιάννη Αγγελόπουλο.
Παρελθόν αποτελεί για τον Πανηλειακό ο Γιώργος Τόγιας.  Ο Παναγιώτης Μάντης και η Βασιλική Μαρκοπούλου του Κόροιβου Αμαλιάδας πρώτευσαν στα Σύνθετα αγωνίσματα του Πανελληνίου πρωταθλήματος ΠΠ-ΠΚ Α΄ που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο στο ΟΑΚΑ. Αναλαμβάνει την προεδρία του Πανηλειακού ο Κώστας Θεοδωρόπουλος και νέος τεχνικός ο Γιώργος Βλαστός. Πρώτη μεταγραφή ο Κώστας Βλαχόπουλος για τον Αστέρα Αμαλιάδας. Ο Πανηλειακός ΓΑΣ απέκτησε τους Κιούφη και Κιοσσέ. Η Ισπανία κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Παρευρέθηκαν οι Ισινμπάγεβα και Μπούμπκα στην Αρχαία Ολυμπία για την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας  των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων της Σιγκαπούρης. Ατομικό ρεκόρ για το Νίκο Καψή με 7,65 στην Καστοριά. Νέα αποκτήματα για τον Πανηλειακό οι Μπρής και Τσουλάκος. Πολύ καλή παρουσία είχαν ο Δημήτρης Κυριακόπουλος και η Όλγα Καστανά σε διεθνή συνάντηση Ελλάδας –Κύπρου που έγινε 22-23 Ιουλίου στο νησί της Αφροδίτης. Τα παιδιά του Κοροίβου πήραν την δεύτερη θέση στον τελευταίο αγώνα της φετινής περιόδου. Οριστικά στην Α2 Εθνική Μπάσκετ θα συμμετάσχει ο Κόροιβος Αμαλιάδας, αφού στην  κρίσιμη Γενική Συνέλευση της ομάδας, που πραγματοποιήθηκε  στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Αμαλιάδας αποφασίστηκε η απορρόφηση της Ξάνθης.\
 
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Ανασκόπηση αθλητικών δρώμενων για το 2010Ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο για την Ζωή Παρασκευοπούλου
Η αθλήτρια του Γ.Σ. Στρουσίου Ζωή Παρασκευοπούλου από τα Λεχαινά μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση, κατέκτησε το ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο στην Τοξοβολία, στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που διεξάγονται στην Σιγκαπούρη. Στην Τύνιδα ο Νίκος Καψής για την Οκταεθνή Συνάντηση Ε/Ν, ενώ στους Βαλκανικούς συμμετείχαν οι Παναγιώτης Μάντης και Δημήτριος Καλύκας.
 
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Ο μήνας αφιερωμένος στην διαιτησία
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα των διαιτητών στην Κυλλήνη, ενώ λίγες μέρες πιο μετά ο Ανδρέας Μαρίνος “σάρωσε” στις εκλογές του ΣΔΠ Ηλείας. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας, τίμησε την ασημένια Ολυμπιονίκη της τοξοβολίας Ζωή Παρασκευοπούλου. Την δεύτερη θέση κατέλαβε στο Drift της Καλαμάτας ο Χέλμης. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΝΟΔΕ Ηλείας στα γραφεία της ΕΠΣΗ με το Διοικητικό Συμβούλιο. Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το διασυλλογικό πρωτάθλημα ΠΠ – ΠΚΒ στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου.
 
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 
 
 
 
Έφυγε ο Βλαστός κι επέστρεψε ο Τόγιας στον Πανηλειακό
Ο Βλαστός αποτελεί παρελθόν για τον Πανηλειακό, αφού ο ίδιος επέλεξε να συνεχίσει την προπονητική του καριέρα στην Καλλιθέα. Την θέση του παίρνει και πάλι ο Τόγιας. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε στους βαλκανικούς αγώνες  καράτε ο Κουργιαλάς. Παρουσιάστηκαν οι μικτές ομάδες Παίδων και Νέων της ΕΠΣΗ, που θα μας εκπροσωπήσουν στο πρωτάθλημα. Στην Εθνική ομάδα του Καράτε πήγε ο Νίκος Σπυρόπουλος. Χρυσό μετάλλιο για την Βίκυ Στριγά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΤΑΕ ΚWONDO.(καταγωγή από το Νεοχώρι κυλλήνης)
 
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 
Θέμα που απασχόλησε τους πάντες οι επιχορηγήσεις
Ενδιαφέρουσα ήταν η συναντηση μεταξύ του πρόεδρου της ΕΠΟ  κ. Πιλάβιου και του πρόεδρου της ΕΠΣΗ, κ. Κουλούρη, με μοναδικό θέμα συζήτησης αυτό των επιχορηγήσεων των ομάδων. 
Ο Πατρινός τεχνικός Αν. Σπυρόπουλος ανέλαβε τον ΠΑΟΒ, στην θέση του Ηλία Φωτόπουλου. Το 2ο Λύκειο Αμαλιάδας κατέκτησε τον τίτλο του ποδοσφαίρου Λυκείων περιφέρειας. Πέντε Ηλείοι αθλητές συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Κύπελλο του Λαγκαδά στο ΚΙΝΚ – ΜΠΟΞΙΝΓΚ. Τρια κύπελλα και 8 μετάλλια κατέκτησε ο Πανηλειακός στο ΚΑΡΑΤΕ – ΕΛΟΚ, ενώ “σάρωσε” και ο Πολυδάμας στο Βραχάτι.
 
 
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ


Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Παπαδόπουλος  





Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Παπαδόπουλος
Ένας από τους πολύ γνωστούς Πυργιώτες, ο Κώστας Παπαδόπουλος, αθλητικογράφος και για πολλά χρόνια παράγοντας του τοπικού ποδοσφαίρου άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Αθήνας, σε ηλικία 61 ετών, έπειτα από πολύμηνη ασθένεια. Πέντε μέρες πριν υποδεχθούμε το νέο έτος η Πρόεδρος του Αστέρα κ. Ρούλα Γκουβίτσα κι επισήμως πήρε την απόφαση να παραιτηθεί απ’ την προεδρία της ομάδας λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο σύζυγος της, Δημήτρης. Σε μια εξαιρετική μεταγραφή προχώρησε ο Κόροιβος Αμαλιάδας, ο οποίος “έκλεισε” τον Μάριο Ματαλόν, έναν παίκτη που θα βοηθήσει πολύ την ομάδα στην θέση του Νίκου Ορφανού, λόγω του τραυματισμού που υπέστη. Μια μέρα πριν αποχαιρετήσουμε το 2010 το τμήμα βόλεϊ του Κοροίβου οδεύει προς την “επίσημη” διάλυση του.
    

iliatora.gr
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...