Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Επανέρχεται ο ιός της γρίπης

http://www.newpost.gr/media/k2/items/cache/bb8197c82775eaaf429f5d14d1f7d457_M.jpgΑνακάμπτει η γρίπη Α (Η1Ν1), που τον περασμένο χρόνο σήμανε συναγερμό στις υγειονομικές αρχές ανά τον κόσμο, γεγονός που σύμφωνα με τους ειδικούς αποδίδεται στη σημαντική επιδείνωση των καιρικών συνθηκών...
Ήδη η δραστηριότητα της γρίπης είναι υψηλή
 
στο Βέλγιο, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία,
 
τη Γερμανία, την Εσθονία, το Ηνωμένο Βασίλειο,
 
την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Λιθουανία
 
 
, τη Νορβηγία, την Ουγγαρία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία,
 
τη Φινλανδία και την Κροατία. Έντονη η δραστηριότητα της γρίπης και στην Αίγυπτο με 1.172 κρούσματα να έχουν καταγραφεί και και 56 θανάτους από τις αρχές Οκτωβρίου.
 
Αύξηση της δραστηριότητας αναμένεται και στη χώρα μας τις επόμενες εβδομάδες με το πανδημικό στέλεχος Α(Η1Ν1)2009 να ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρή νόσηση, κυρίως στα άτομα υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί τέσσερα κρούσματα της «νέας γρίπης» σε νησιά των Κυκλάδων, 20 στην Κίμωλο και στη Λήμνο.

Οι επιστήμονες ωστόσο εμφανίζονται καθησυχαστικοί, λέγοντας πως ήταν αναμενόμενο να εμφανιστεί και φέτος στη χώρα μας, όπως και σε άλλες χώρες, ο ιός Η1Ν1.

Το «υπεύθυνο» στέλεχος του ιού περιλαμβάνεται στο εφετινό αντιγριπικό εμβόλιο. 
 
Αυτό που είναι σημαντικό, τονίζουν, είναι να αξιοποιηθεί το πλεονέκτημα του αντιγριπικού εμβολίου, ιδίως σε ό, τι αφορά τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, οι οποίοι αποδεικνύονται και τα πιο εύκολα «θύματα» του ιού Η1Ν1 καθώς αυτοί διατρέχουν και τον μεγαλύτερο κίνδυνο από τις επιπλοκές της γρίπης.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, που είχε κηρύξει την έναρξη της πανδημίας τον Ιούνιο του 2009 και τη λήξη της το φετινό Αύγουστο, συνολικά 18.450 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την ίωση.
24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...