Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Σε έξι στρατόπεδα θα πάνε τους λαθρομετανάστες



Έξι στρατόπεδα σε όλη τη χώρα που θεωρούνται ανενεργά θα χρησιμοποιηθούν για την προσωρινή παραμονή των λαθρομεταναστών που φτάνουν στη χώρα μας σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους.

Το μέτρο ανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής στο πλαίσιο του νέου νομοσχεδίου για το μεταναστευτικό και το άσυλο, το οποίο περιλαμβάνει και την ανέγερση φράκτη στα χερσαία σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στον Έβρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ για το σκοπό της προσωρινής στέγασης θα αξιοποιηθούν έξι στρατόπεδα που δεν χρησιμοποιούνται πλέον. Πρόκειται για δύο με τρία στρατόπεδα στον Έβρο, στην Ριτσώνα και ακόμη ένα με δύο στρατόπεδα στη δυτική Ελλάδα. Συνολικά θα αξιοποιηθουν έξι στρατόπεδα σύμφωνα με πληροφορίε της εφημερίδας.

Όπως αναφέρει η τροπολογία που κατατέθηκε χτες στη Βουλή, τα στρατόπεδα θα παραχωρηθούν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και κατά παράβαση των ισχυουσών πολεοδομικών διατάξεων θα γίνουν οι αναγκαίες επισκευές, βελτιώσεις και αναγκαίες πρόσθετες εγκαταστάσεις για να χρησιμοποιηθούν ως κέντρα υποδοχής.

Η δαπάνη θα χρηματοδοτηθεί κατά 75% από κοινοτικά κονδύλια ενώ το υπόλοιπο από τον προϋπολογισμό του αρμόδιου υπουργείου.

Παράλληλα, ο κ. Παπουτσής έστειλε αυστηρό μήνυμα για όσους νοικιάζουν “μαζικά” σπίτια σε λαθρομετανάστες με αποτέλεσμα να στοιβάζονται ντουζίνες κάτω απο άθλιες συνθήκες για να επωφελείται ο ιδιοκτήτης. Όπως είπε θα υπάρξουν σκληρά μέτρα για τέτοια φαινόμενα.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...