ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2011

Το πράσινο τσάι «ασπίδα» κατά της νόσου Alzheimer

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/36946.jpgΗ τακτική κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί ενδεχομένως να προστατεύει από τη νόσο Alzheimer και... 
άλλες μορφές άνοιας και να επιβραδύνει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο Newcastle, στη Βρετανία, θέλησε να ανιχνεύσει αν οι προστατευτικές ουσίες παρέμεναν ενεργές μετά την πέψη. Όπως έδειξε η έρευνα, παρέμειναν.

Ο Ed Okello, δήλωσε ότι ανακάλυψε πως όταν το πράσινο τσάι πέπτεται με τη βοήθεια ενζύμων στο έντερο, οι ουσίες που προκύπτουν είναι πιο αποτελεσματικές έναντι των σημαντικών ουσιών που συνδέονται με την εμφάνιση Alzheimer, σε σχέση με την άπεπτη τροφή. Επιπλέον ανακάλυψε ότι οι ουσίες μετά την πέψη είχαν αντικαρκινικές ιδιότητες μειώνοντας σημαντικά την εξέλιξη των κυττάρων του όγκου που χρησιμοποίησε για το πείραμα.

Προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι οι πολυφαινόλες, που περιέχονται στο μαύρο και πράσινο τσάι έχουν νευροπροστατευτικές ιδιότητες, επικολλώνται στις τοξικές ουσίες και προστατεύουν τα εγκεφαλικά κύτταρα.

Οι πολυφαινόλες στην πέψη διασπώνται σε μείγμα ουσιών οι οποίες διερευνήθηκαν στη νέα έρευνα. Ό,τι συμβαίνει κατά την πέψη είναι σημαντικό για το αν τελικά οι τροφές ωφελούν, δήλωσε ο Okello.

Οι ερευνητές εξέθεσαν κύτταρα παρόμοια με νευρώνες σε τοξίνες διαφόρων συγκεντρώσεων και σε ουσίες τσαγιού μετά την πέψη και οι ουσίες προστάτευαν τα κύτταρα, εμποδίζοντας την καταστροφή τους από τοξίνες.

Όπως δήλωσε ο Okello, φάνηκε επίσης να επηρεάζουν τα καρκινικά κύτταρα μειώνοντας σημαντικά την εξέλιξή τους. Το πράσινο τσάι χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην Κινέζικη ιατρική και η έρευνα, συνεχίζει ο επιστήμονας, παρέχει τις επιστημονικές ενδείξεις για την αποτελεσματικότητα έναντι ορισμένων σημαντικών νόσων.

Σύμφωνα με τους ερευνητές υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι το μαύρο και το πράσινο τσάι έχουν προστατευτικές ιδιότητες, που κυρίως αποδίδονται στις πολυφαινόλες.

Το πράσινο τσάι έχει φανεί αποτελεσματικό έναντι καρκίνων σε μοντέλα με ζώα και επιδημιολογικές μελέτες έχουν υποδείξει ότι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, αν και όχι καταληκτικά, αποτελούν βάση για περαιτέρω έρευνα στους μεταβολίτες πράσινου τσαγιού και του πιθανού τους ρόλου στην καταπολέμηση της νόσου Alzheimer.

Δεν υπάρχουν σχόλια: