Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΣΟΚ: Ζητούν την απομάκρυνση στελεχών

ΠΑΣΟΚ: Ζητούν την απομάκρυνση στελεχών
Η μία μετά την άλλη φθάνουν οι καταγγελίες και οι διαμαρτυρίες στα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, δύο εβδομάδες μετά το δεύτερο γύρο των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης για στελέχη του κόμματος…
… που εγκατέλειψαν τον αγώνα ή και πέρασαν στην αντίπερα όχθη, ως υποψήφιοι άλλων συνδυασμών από τις επιλογές του κόμματος.

Μετά την αναμέτρηση, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν σταματήσει να αποτιμούν το αποτέλεσμα και να αναζητούν, βάσει των στοιχείων, τις αιτίες που οδήγησαν στην ήττα στις διοικητικές ενότητες στις οποίες οι υποψήφιοι που στηρίζονται από το κόμμα δεν εκλέχθηκαν.

Οι πιέσεις, ακόμα και εάν αυτές δεν φαίνονται στο προσκήνιο, φουντώνουν, δεδομένου ότι ήδη έχει προηγηθεί μια εν κρυπτώ συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής και σήμερα Δευτέρα συνεδριάζει εκ νέου για την αποτίμηση του εκλογικού  αποτελέσματος.

Το κλίμα, τόσο από τις εισηγήσεις που φθάνουν στην νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος, όσο και στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις που κάνουν στελέχη του κόμματος, αποτυπώνει ένα διχασμένο ΠΑΣΟΚ.
Από τη μία υπάρχουν μετεκλογικά οι ικανοποιημένοι και από την άλλη οι δυσαρεστημένοι με το κόμμα και πρωτίστως τα στελέχη αυτού.

Ζητούν συγκεκριμένες παραιτήσεις
Οι εισηγήσεις των Τοπικών Οργανώσεων, που καταφθάνουν η μία μετά την άλλη στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας του κόμματος, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία αρνητικές σε ότι αφόρα στελέχη του κόμματος που κατά μία έννοια «αποστάτησαν» και δεν στήριξαν τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της αυτοδιοίκησης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι εισηγήσεις των στελεχών της Τοπικής Οργάνωσης των Λεχαινών, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες ζητούν να μην ανανεωθεί η θητεία του αντιπροέδρου στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών Νεόφυτου Παπαδόπουλου, ως ποινή για την εκλογική αποστασία του.

Ο κ. Παπαδόπουλος, συμμετείχε στις εκλογές ως υποψήφιος ανεξάρτητου συνδυασμού και δεν υποστήριξε τις επιλογές του κόμματος στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία.

Οι εισηγήσεις, που λαμβάνει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, εξετάζονται μία προς μία και αποστέλλονται στην επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης, προκειμένου εκεί- στα κεντρικά του κόμματος –να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...