Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Οι κλέφτες κάνουν πάρτι!

Οι κλέφτες κάνουν πάρτι!
Όχι δεν σας κάνουμε πλάκα… αλήθεια είναι. Το πάρτι έχει αρχίσει και για του λόγου το αληθές, έκλεψαν και από αποθήκη εμπορίας ποτών ίσα με 40 κιβώτια ουίσκι, διαφόρων μαρκών. Παιδιά όχι ξεροσφύρι και μονοκοπανιά… θα σας κόψει.
Και οι παλιοί περπατημένοι της νύχτας λένε πως όταν μεθύσεις, για να συνέλθεις τρία πράγματα είναι καλά. Λεμόνι, καφές και κουταλιά λάδι. 

Σε δύο άλλες περιπτώσεις λοιπόν οι κλέφτες άρπαξαν και λάδι. Οπότε σας το λέμε εξακριβωμένο… Κάνουν πάρτι, το έχουν σίγουρο ότι θα μεθύσουν και πήραν και λάδι για το "αντίδοτο". Τώρα κάτι χρυσαφικά, κάτι εργαλεία που πήραν… Ε ,κλέφτες είναι ,η δουλειά – δουλειά και η διασκέδαση – διασκέδαση.

Το μεγάλο κόλπο του Σαββατοκύριακου έγινε λοιπόν σε αποθήκη εμπορίας ποτών στην περιοχή του Πύργου.
Περίπου 40 κιβώτια ουίσκι, επί 12 φιάλες το κάθε ένα, μας κάνει 480 μπουκάλια, όπως προαναφέραμε από διάφορες μάρκες. Και ο λογαριασμός βαρύς και ασήκωτος, 10.000 ευρώ.

Πάνω από μισό τόνο ελαιόλαδο μάζεψαν οι κλέφτες σε δύο μόνο χτυπήματα στον κάμπο. Που, μεταξύ μας, τρεις – τέσσερις περιπτώσεις κοντά κοντά, «φωνάζουν» πως έχουν τους ίδιους δράστες.

Στο Νιοχώρι Κυλλήνης τα "καλά παιδιά" μπούκαραν σε ένα σπίτι, με πολύ ατζαμοσύνη βρε παιδί μου. Κόντεψαν να το γκρεμίσουν για να πάρουν πέντε πράγματα. Έκοψαν το λουκέτο στην πόρτα της περίφραξης, διέρρηξαν το παράθυρο του σπιτιού και εκεί βρήκαν μόνο τέσσερις φιάλες με οινοπνευματώδη ποτά. Τις πήραν γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να τελειώσει το ουίσκι και πόσοι θα έρθουν στο πάρτι.
Στις δύο αποθήκες που είχε το σπίτι, μπήκαν στη μία από την πόρτα και στην άλλη από το παράθυρο. Πήραν τρακόσια κιλά ελαιόλαδο (από αυτό το αγνό παρθένο), δύο αλυσοπρίονα και ένα χορτοκοπτικό. Μη σας πούμε ότι μεγαλύτερη ήταν η ζημιά από την ατζαμοσύνη τους παρά η αξία από τα κλεμμένα, σύνολο 2.000 ευρώ.

Στην Κάτω Παναγιά πήραν ακόμα 234 κιλά λάδι, σε τέσσερα πλαστικά δοχεία (τρία μπλε και ένα γκρι, μην και τα δείτε πουθενά), αξίας 700 ευρώ. 

Στην κοντινή Μέλισσα Λεχαινών το μπουκάρισμα σε σπίτι έγινε από την μπαλκονόπορτα. Το πορτοφόλι που βρήκαν είχε μόνο εκατό ευρώ και που να φτάσουν αυτά για τα ξηροκάρπια του πάρτι.

Κάτι μαργαριτάρια, κάτι βραχιόλια και δαχτυλίδια με πράσινες, μωβ και λευκές πέτρες, κάτι χρυσές καρδιές σε περιδέραια, βγήκαν τα υπόλοιπα έξοδα, καθότι η αξία των χρυσαφικών έφτασε τις 2.000 ευρώ.

Α.. μην ξεχάσουμε, έκλεψαν ακόμα στην Κυλλήνη δύο βέρες αξίας 250 ευρώ και έκαναν και εκατό ευρώ ζημιά στο σπίτι,
στο Τραγανό πήραν τις μπαταρίες αξίας 500 ευρώ από δύο τρακτέρ  (για να δώσουν ρεύμα στα ηχεία και την κονσόλα;)
και στο Λεβεντοχώρι από σπίτι πήραν και ένα ραδιοκασετόφωνο. Και μετά μου λέτε ότι δεν κάνουν πάρτι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...