Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΟΥΤΕ ΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Σχέδιο - χειρουργική, b& 
w. fotosearch 
- αναζήτηση κλιπαρτ 
ζωγραφιάς και 
εικόνας
Οι ελλείψεις υγειονομικού υλικού, από τις οποίες κινδυνεύει ακόμη και η ασφάλεια ασθενών, αναδεικνύονται σε επιστολή, η οποία σε δραματικό τόνο περιγράφει αδιέξοδα που αποτελούν πια καθημερινή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Αποστολέας του, ο Χειρουργικός Τομέας της Ιατρικής Σχολής Λάρισας (την υπογράφει ο διευθυντής του, αναπληρωτής καθηγητής Ορθοπεδικής της Ιατρικής Σχολής Λάρισας Θεόφιλος Καραχάλιος και συντάχτηκε ύστερα από συνέλευση του τμήματος) και παραλήπτες, ο διοικητής του Νοσοκομείου και ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι «οι ελλείψεις υλικών και προσωπικού έχουν φέρει σε αδιέξοδο τους γιατρούς του νοσηλευτικού ιδρύματος, το οποίο τους τελευταίους μήνες βρίσκεται στην "κόκκινη γραμμή", με δυσμενείς επιπτώσεις στους πολίτες.

Οι οριζόντιες περικοπές έχουν ως συνέπεια υλικά για χειρουργικές επεμβάσεις να παραγγέλλονται στο παρά πέντε και να γιγαντώνονται οι λίστες αναμονής».

«Ομόφωνα διαπιστώθηκε, τονίζεται στην επιστολή, ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά χαμηλού κόστους, οι οποίες σε συνδυασμό με τις ελλείψεις αντιδραστηρίων για την εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων ρουτίνας, όπως γενική αίματος, CRP, κ.λπ., θέτουν επιτακτικά το ζήτημα της ασφάλειας στην καθημερινή διαχείριση των ασθενών».

Αναφέρεται ως χαρακτηριστικό παράδειγμα η έλλειψη χειρουργικών ραμμάτων (!), αλλά και άλλων υλικών («αυτοκόλλητα» καλύμματα των χειρουργικών πεδίων, που όμως δεν κολλούν στο δέρμα, χειρουργικά γάντια που τρυπούν κατά την εφαρμογή τους και συχνά πριν ακόμα χρησιμοποιηθούν, καθετήρες επισκληρίδιας αναισθησίας, βελόνες Kirschner -κόστους 5 ευρώ-, που δεν αντικαθίστανται από τον Ιούνιο, κ.ά.), ενώ καυτηριάζεται το φαινόμενο, όταν παραλαμβάνεται κάποια μικρή ποσότητα αναλώσιμων, αυτά να είναι συνήθως πολύ χαμηλής ποιότητας.
Πηγή: prezatv.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...