Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Δεν ακούνε τους ειδικούς…

Δεν ακούνε τους ειδικούς…
Πολλά είναι τα περιθώρια βελτίωσης στον χώρο της κρουαζιέρας, επεσήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Νίκος Αγγελόπουλος, πρόεδρος και της Aldemar, μιλώντας σήμερα σε ημερίδα του Συνδέσμου.
Στην ημερίδα τέθηκε και το ζήτημα της ανάγκης αύξησης των αεροπορικών συνδέσεων, καθώς το ποσοστό αεροπορικού τουρισμού διαρκώς μεγαλώνει.

Ο κ. Αγγελόπουλος είναι από τους ανθρώπους που έχουν παλέψει για την λειτουργία του αεροδρομίου Ανδραβίδας και ως πολιτικού, όμως, οι επισημάνσεις του φαίνεται πως έχουν βουλιάξει σ’ όλο αυτό το τελματώδες αδιέξοδο που χαρακτηρίζει την υπόθεση αυτή.

Βλέπετε, τις απόψεις των ειδικών στη χώρα αυτή τις αφήνουμε να ολισθήσουν προς το κενό. Απόδειξη, ότι ούτε για τον νέο επενδυτικό νόμο ζητήθηκε η άποψη του ΣΕΤΕ, του κατεξοχήν επενδυτικού κλάδου σε μια χώρα που «πουλά» τουρισμό.

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν και άλλες διαπιστώσεις που ακούστηκαν στην ημερίδα. Όπως προέκυψε από τις συζητήσεις στην εκδήλωση του ΣΕΤΕ, μεγάλα τμήματα της κοινωνίας κατανόησαν μέσα στο 2010 τη σημασία του τουρισμού, λόγω της αλλαγής αντιλήψεων που προκάλεσε η κρίση, με το περιβάλλον μείωσης της ζήτησης και λιγότερων θέσεων απασχόλησης το οποίο αυτή δημιούργησε.

Αυτό καταδεικνύει την στρατηγική θέση που πρέπει να κατέχει ο τουρισμός στην όλη αναπτυξιακή δυναμική της χώρας.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...