Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Μεγάλες αντιδράσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - Απειλούν οτι θα καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο

- Κουρουμπλής: "Αν δεν γίνουν αλλαγές θα το καταψηφίσω"
- Στόχος των βουλευτών ο Γ. Παπακωνσταντίνου
- Είπαν: "Δεν μπορούμε να ψηφίζουμε ειλλημένες αποφάσεις"-  Κόκκινο πανί τα εργασιακά
- Πάγκαλος: "Αυτοί που κλείνουν τους δρόμους μάχονται για τα 500 και 1000 ευρώ που αδίκως απέκτησαν"

Διαρροές τις οποίες μπορεί ν' ακολουθήσουν και διαγραφές μπορεί να δούμε αύριο στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Το μεσημέρι, οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας δεν ήξεραν από που να φυλαχθούν από τα πυρά που εξαπέλυσαν  βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

 Σε μία εκρηκτική συνεδρίαση, με αντικείμενο το πολυνομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ και τα εργασιακά, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έθεσαν ζήτημα δημοκρατικής νομιμότητας, καθώς όπως επεσήμαναν, «καλούνται να επικυρώσουν ειλημμένες αποφάσεις για τις οποίες δεν έχουν ενημερωθεί».

Πάνω από 20 βουλευτές πήραν τον λόγο και σφυροκόπησαν και τους δυο υπουργούς. Μεταξύ αυτών η Β. Παπανδρέου, η Κ.Μπατζελή, ο Ι.Αμοιρίδης, ο κ. Σαλαγιάννης, ο Εκτ. Νασιώκας, ο κ. Μακρυπίδης, και ο Κώστας Γείτονας.

"Με αυτά που κάνετε δημιουργείτε κρίση εμπιστοσύνης των βουλευτών προς την κυβέρνηση", είπε ο Κ. Γείτονας, ενω ο κ. Νασιώκας ζήτησε από τον πρωθυπουργό να απελευθερώσει τους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Για νεοφώτιστους νεοφιλελεύθερους μίλησε, εννοώντας τον κ. Παπακωνσταντίνου ο κ. Σαλαγιάννης.

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος ζήτησε εξηγήσεις «πώς και πότε θα βγούμε από αυτό το σκόπελο», η Τόνια Αντωνίου έκανε λόγο για «διγλωσσία» λέγοντας ότι από «το υπάρχουν λεφτά, μειώνουμε τους μισθούς και κάνουμε εσωτερική υποτίμηση της τάξης του 30% έως 40%». Πρόσθεσε ότι «είχαν πει ότι μετά το μνημόνιο θα ερχόταν τροπολογία στη Βουλή για να περνάνε τα θέματα από ‘κει, αλλά τελικά τα διαχειρίζεται όλα ο Παπακωνσταντίνου, χωρίς να έχουν γνώση οι βουλευτές». Σημείωσε ότι είναι λάθος η οριζόντια μείωση μισθών.

Ο Βαγγέλης Παπαχρήστος, το χαρακτήρισε «άδικο», εκτιμώντας παράλληλα πως θα οδηγήσει σε «ανατροφοδοτούμενους κύκλους καθόδου, όπως συνέβη στις χώρες της Ε.Ε.. Αντί να βοηθά για διέξοδο απ’ την κρίση, θα γίνει και παράγοντας βαθέματος και όξυνσής της».

Ο Χρήστος Μαγκούφης από την άλλη, εξέφρασε την εναντίωσή του στη ρύθμιση που αναβάλει την είσπραξη φόρων επί της τηλεοπτικής διαφήμισης μέχρι το 2013, και επιφυλάχθηκε για την στάση του στην Ολομέλεια. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σπηλιόπουλος εξέφρασε την αντίθεσή του με ορισμένες διατάξεις «που σε καμία περίπτωση δεν είναι κατεπείγοντος χαρακτήρα», όπως η ένταξη των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο ίδιο καθεστώς μετατάξεων με τον ΟΣΕ - ζήτημα που έθιξε και ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος αναρωτήθηκε, «εάν οι αλλαγές στις ΔΕΚΟ θα γίνονταν ούτως ή άλλως ανεξαρτήτως επιβολής τους από το Μνημόνιο».

Ο Ηλίας Θεοδωρίδης (ΠΑΣΟΚ), εξέφρασε την ανάγκη επιθετικών μεταρρυθμιστικών πολιτικών, την ίδια ώρα που «υπό την επιρροή της Τρόϊκας πρέπει να κάνουμε κατ’ ανάγκην επιλογές και να πάρουμε κατ’ ανάγκην μέτρα».

Ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, σημείωσε πως «οι κυβερνητικοί βουλευτές βρίσκονται πάντα μεταξύ εφικτού και αναγκαίου, βάζοντας στην παρούσα φάση στην άκρη την ιδεολογική διαφωνία τους, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση παίρνει μέτρα που διαπνέονται από ιδεολογίες που δεν έχουν σχέση με τη δική μας». Αντίστοιχα, ο Θ. Παραστατίδης εκτίμησε πως «η κοινωνία δείχνει ανεκτικότητα έναντι του Μνημονίου», ενώ, μαζί με τον Γ. Κουτμερίδη, καταφέρθηκαν κατά της ΝΔ για την κατάσταση της οικονομίας που παρέδωσε.

Ο Κώστας Καρτάλης ζήτησε να γίνει γνωστό στον κόσμο πότε θα λήξει όλο αυτό, σημειώνοντας ότι πρέπει να δοθεί ελπίδα στους πολίτες, αναφέροντας ότι «πρόκειται για συγκυριακό φαινόμενο».

Βάσω Παπανδρέου Πάρις Κουκουλόπουλος, Βασίλης Παπαχρήστος, Μιχάλης Κατρίνης Παναγιώτης Κουρουπλής, Τόνια Αντωνίου άσκησαν κριτική και για τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Επίσης, ορισμένοι «πράσινοι» βουλευτές ζήτησαν να καταργηθεί η ρύθμιση που δίνει στον υπουργό Οικονομικών την εξουσιοδότηση να υπογράφει τις επικαιροποιήσεις του μνημονίου, χωρίς προηγούμενη έγκριση της Βουλής.

Κουρουμπλής: Ωμός εκβιασμός - Θα το καταψηφίσω


Αίσθηση προκάλεσαν και οι δηλώσεις του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ, Π. Κουρουμπλή σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ο Π. Κουρουμπλής δήλωσε ότι θα δώσει μάχη μέχρι την ώρα της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, κάνοντας λόγο για κοινωνική ευθύνη. Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε αντίθετος με την οριζόντια περικοπή μισθών στις ΔΕΚΟ, ενώ χαρακτήρισε λάθος την υπερίσχυση των επιχειρησιακών έναντι των κλαδικών συμβάσεων, με πρόσχημα -όπως είπε- την αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

Ο Πάγκαλος ξαναχτυπά


Την ίδια ώρα, χαρακτήρα μετωπικής σύγκρουσης με τα συνδικάτα έδινε στην αντιπαράθεση για το πολυνομοσχέδιο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ο κ. Πάγκαλος είπε ότι υπάρχουν ακόμη «ομάδες που έχουν πολύ ισχυρή φωνή. Πενήντα υπάλληλοι εδώ, εκατό υπάλληλοι εκεί που φωνασκούν και κλείνουν τους δρόμους για να διατηρήσουν τα 500 ή τα 1.000 ευρώ που αδίκως απέκτησαν», είπε ο Θ. Πάγκαλος.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...