Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Βουλιαγμένη

Παπανδρέου και Ερντογάν στο συνέδριο για την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιείται σήμερα στη Βουλιαγμένη το διεθνές συνέδριο για την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο.

Η διάσκεψη θα ξεκινήσει με την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ενώ πέραν του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, θα συμμετέχουν πολλοί υπουργοί Ενέργειας από γειτονικές χώρες, όπως Ισπανία, Αίγυπτος, Κύπρος, Αλβανία κλπ. Επίσης, θα συμμετέχουν ο Αραβικός Σύνδεσμος, η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η Παγκόσμια Τράπεζα κλπ.

Με την υπογραφή της Διακήρυξης θα συζητηθούν μεταξύ των εταίρων τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και τα διακρατικά προγράμματα που μπορούν να υλοποιηθούν προκειμένου να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενεές μία Μεσόγειο αναλλοίωτη και προστατευμένη από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Στο περιθώριο της διάσκεψης ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του και το απόγευμα με τους ηγέτες της Μάλτας και της Παλαιστίνης.

Χθες, ο Γιώργος Παπανδρέου και η σύζυγός του Άντα παρέθεσαν δείπνο στον Τούρκο πρωθυπουργό και τη σύζυγό του, στο roof garden της «Μεγάλης Βρετανίας».

Στο επίκεντρο βρέθηκε η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων λίγους μήνες μετά τη συγκρότηση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών και την υπογραφή 22 συμφωνιών σε διάφορους τομείς.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...